Najnovije

SPREM`TE SE SPREM`TE ZA ŽESTOK MEČ: Vaterpolisti Srbije ušli u finale, igraćemo sa Hrvatima!

RIO- Srpski vaterpolisti su u polufinalu olimpijskog turnira u Riju savladali Italijane sa 10:8. Izabranici Dejana Savića će se u finalu sastati sa Hrvatskom.

Dominacija (Foto: Jutjub)

"Delfini" su u polufinalu olimpijskog turnira savladali selekciju Italije sa 10:8.
Izabranici Dejana Savića će u borbi za zlato igrati protiv Hrvatske, koja je u prvom polufinalnom meču savladala Crnu Goru sa 12:8.
Prva četvrtina
Susret je počeo promašenim napadom Italijana i golom Andrije Prlainovića sa igračem više u bazenu. Odbrana "delfina" u prvoj polovini uvodne deonice deluje besprekorno, uspeli su srpski vaterpolisti da sačuvaju mrežu Mitrovića u tri napada sa igračem manje, posle čega Slobodan Nikić duplira prednost Srbije - 2:0, 5. minut.
Odlično su "delfini" počeli meč. Duško Pijetlović daje gol za 3:0, a potom Savićevi izabranici uspevaju da se odbrane i sa dva igrača manje. Posle prvih osam minuta igre Srbija vodi sa 3:0.
Druga četvrtina
Golom Filipovića Srbija počinje drugi period, a posle još jednog odbranjenog napada sa igračem manje, Mitrović Srbiji donosi pet golova viška na isteku prvog minuta drugog kvartala - 5:0. Melju "delfini" Italijane, koji deluju kao razbijena vojska već na polovini drugog perioda. Prlainović postiže šesti gol za Srbiju.
Italijani prvi gol na meču postižu tek na isteku 6. minuta druge deonice, strelac je Galo. "Azuri" šest sekundi pre kraja poluvremena postižu gol sa igračem više, na veliki odmor Srbija ide sa vođstvom 6:2. Potencijalni problem za "delfine" u nastavku mogla bi da predstavljaju dva isključenja Pijetlovića.
Treća četvrtina
Italijani ne uspevaju da iskoriste prvi napad u drugom poluvremenu. Mandić pogađa prečku u napadu sa igračem više. Obe selekcije ne uspevaju da iskoriste po jedan napad sa brojčanom prednošću, na polovini pretposlednjeg kvartala rezultat je 6:2. Još uvek bez gola u trećoj četvrtini.
Slobodan Nikić postiže sedmi gol za Srbiju i vraća "delfine" na plus pet. Još jedan odbranjen napad Srbije sa igračem manje, a potom i srpski vaterpolisti ne uspevaju da postignu gol brojčano jači - 7:2, 6. minut.
Na poslednji mini odmor Srbija odlazi sa pet golova više. Četvrta četvrtina
Italijani postižu gol sa igračem više na početku poslednjeg kvartala, ali potom "delfini" dva puta uzastopno tresu mrežu rivala za, dosad najveću prednost, 9:3 u 2. minutu četvrte četvrtine. "Azuri" postižu dva vezana gola - 9:5, 4. minut, ali Madić ne dozvoljava rivalu da ozbiljnije ugrozi prednost Srbije. 
Popustila je malo koncentracija srpskim vaterpolistima u defanzivi, što Italijani koriste da ublaže poraz - 10:7, 7. minut. "Delfini" su u finalu OI u Riju, pošto su "azure" savladali sa 10:8.
Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA