Najnovije

SAD priznale da su Iranu platile otkup

Sjedinjene države su potvrdile činjenicu da su Iranu predale 400 miliona dolara. Predstavnik Stejt departmenta, DŽon Kirbi je priznao da je predaja novca iranskoj strani, u stvari, bila otkup.

Barak Obama (pixabay.com)

Radi se nezavršenom poslu nabavke oružja, koju je Iran platio, a Sjedinjene države osujetile nakon islamske revolucije u zemlji. Nakon nekoliko decenija, Amerikanci su se složili da plate odštetu. Pritom su Sjedinjene države odugovlačile sa isplatom, sve dok nisu bili oslobođeni Amerikanci zadržani u iranskim zatvorima.
Obamine laži
Faktički se otkup Amerikanaca dogodio 17. januara, 2016. godine. Međutim, američki zvaničnici su o ovoj temi počeli da govore tek u avgustu, kada je informacija stigla do američkih medija. Američki zvaničnici su prvo poricali da se radi o otkupu (pre svega Predsednik Sjedinjenih država Barak Obama).
U svetlu novih otkrića, Stejt department pokušava da održi dobar imidž u lošoj igri. Ovaj događaj su već u potpunosti iskoristili kritičari Obame i demokrata i predstavili kao simptom slabosti aktuelnog režima u Vašingtonu. Ovo posebno ide na ruku Donaldu Trampu. Izvor: Katehon.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA