Najnovije

SULUDE AMBICIJE TAČIJEVE: Traži da prisluškuje Srbe!

Hašim Tači umire da sazna šta to sve Srbi preko telefona pričaju! Kako drugačije objasniti u najmanju ruku neumesan pokušaj Prištine u Briselu da dobije pristup sistemu „Telekoma“ u centralnoj Srbiji kako bi mogla da prisluškuje građane na KiM, zbog čega je, između ostalog, i poslednja runda pregovora u sedištu EU neslavno završena.

Hašim Tači (Foto: JuTjub)

Prema rečima direktora kancelarije za KiM Marka Đurića, pored pomenutog skandaloznog zahteva Prištine, koji, naravno, nije mogao biti prihvaćen od strane srpske delegacije, bilo je tu još bisera.
- Nismo prihvatili da dođe do ugrožavanja srpske imovine, jer je albanska strana, između ostalog, prikazala da je imovina „Telekoma Srbija“ na KiM u stvari imovina „Telekoma Kosovo“. Pa zamislite tvrdnju da je zgrada „Telekoma“ sagrađena posle 2000. u Kosovskoj Mitrovici, kao i da je 4G tehnologija postojala pre 1999. godine, a oni inače tvrde da je sve što je postojalo pre toga na KiM imovina Prištine - rekao je Đurić i dodao da su pregovori, koji su počeli u ponedeljak ujutru (08.30), trajali do narednog dana u 04.45.
- Izašli smo u momentu kada je našim kolegama iz Prištine popustila koncentracija, kada su izgubili nerve, počeli da praskaju i na delegaciju Srbije i na visoke predstavnike EU. U ovom slučaju kondicija i izdržljivost imali su udela i u ovakvim osetljivim stvarima - objašnjava Đurić.
Kako objašnjava Orhan Dragaš, direktor međunarodnog Instituta za bezbednost, zahtev Prištine za „omogućivanje pristupa sistemu ‘Telekoma‘ zbog prisluškivanja” u najmanju ruku je skandalozan i direktno ugrožava bezbednost Srbije.
- Priština sada može da prisluškuje mreže mobilne telelefonije na KiM, što i radi, ali fiksne telefone ne mogu u ovom trenutku, jer nemaju tu mogućnost veze koje su u sistemu „Telekoma Srbija“. Iskreno, ne verujem u stabilnost kosovskih obaveštajnih službi i sigurno bi, da smo pristali na ovako nešto, to bi ugrozilo bezbednost ne samo srpskih građana na KiM nego i cele zemlje.
Marko Đurić je ispravno postupio što nije pristao na tako nešto - kaže Dragaš za „Alo!” i dodaje da čak i kada bi do takvog dogovora došlo jednog dana, Priština ne bi mogla da prisluškuje građane van KiM, odnosno na ostatku teritorije Srbije, jer bi im za to trebala podrška naših službi.
Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun kratko je prokomentarisao ovakav zahtev prištinskih vlasti. 
- Ovo je još jedna u nizu budalaština Prištine. NJihov cilj je da postignu dogovor da izađu iz statusa neutralnog dogovora. Kao što sam rekao, budalaština, jer ko će da podrži tako nešto što izlazi iz okvira razumnog okvira - rekao je Drecun.
Krasnići napao Hašima zbog klečenja
Bivši predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići, koji je nekada bio deo DPK, kritikovao je poslednje postupke predsednika Hašima Tačija i izjavio da je on u poslednje vreme dva puta „klečao“, prvo u Starom Grackom, a potom u Goraždevcu. Krasnići je naveo da nije sporan odlazak Tačija na ta mesta, već spomenici na koje je predsednik Tači položio vence i poklonio se, a na kojima piše da su ubice albanski teroristi. On je rekao da do sada nema nikakve informacije o ubicama i postavio pitanje zašto se Albanci optužuju za ova dela.
OVK ponovo preti
Vodeći kosovski mediji i portali objavili su juče seriju fotografija preuzetih sa Fejsbuk stranice „Muja Krasnići, legenda albanskog naroda” - uniformisanih i naoružanih muškaraca, navodnih pripadnika zvanično nepostojeće OVK sa jedne od svojih navodnih novih vežbi. Na ovoj Fejsbuk stranici objavljena je i poruka da se „21. avgusta očekuje bomba”, kada će biti objavljena imena „vojnika specijalne 113 brigade OVK”. U kratkom objašnjenju ovih fotografija navedeno je da je reč o „specijalnoj 113. brigadi OVK ‘Muja Krasnići’ - iz operativne zone Drenice”. Fotografije naoružanih i uniformisanih navodnih pripadnika OVK sa fantomkama na glavama su, navodno, nastale nedavno, tokom treninga u selu Obrinje.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA