Najnovije

Dok BiH potresa afera poslanici se odmaraju!

Da li je prisluškivanje telefonskih razgovora predsednika RS Milorada Dodika i novinara Mate Đakovića bilo u skladu sa zakonom, javnost BiH će saznati nakon što se državni parlamentarci vrate sa godišnjih odmora.

Milorad Dodik (Foto: JuTjub)

Mada je zamenik predsedavajućeg Komisije za odbranu i bezbednost Borislav Bojić (SDS) zatražio hitnu sednicu komisije kako bi raspravljali o “aferi transkripti”, predsedavajući komisije Sifet Podžić obećao mu je da bi sednica mogla da se održi tek naredne sedmice.
Međutim, sa tom idejom se ne slažu pojedini članove komisije za odbranu i bezbednost, među kojima je i Dušanka Majkić (SNSD), koja je već poručila da SDS pokretanjem ove priče želi parlament BiH uvući u sukob između ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića i glavnog tužioca Gorana Salihovića.
Sličan stav izneo je i poslanik SNSD u parlamentu BiH Nikola Špirić, koji ovakav Bojićev zahtev tumači kao deo predizborne kampanje.
- Komisija za odbranu i bezbednost nema apsolutno nikakve nadležnosti u tom poslu – istakao je Špirić.
Bojić, međutim, odgovara da ne želi da se bavi politikanstvom, kako to rade predstavnici SNSD, već da samo želi da se utvrdi da li je kod prisluškivanja poštovan zakon.
- Treba videti ko je dao nalog za prisluškivanje, da li Tužilaštvo BiH ili Sud, i po kom osnovu. Niti koga optužujem niti sam neki sud, već samo želim da se vidi da li je sve rađeno po zakonu. Komisija je, aposlutno, nadležna da se bavi tom temom – istakao je Bojić.
Tema za parlament
Nakon sednice komisije za odbranu i bezbednost, Bojić očekuje da bi o “aferi transkripti” trebalo da raspravljaju i oba doma parlamenta BiH.
On je uveren da objavljeni delovi telefonskog razgovora između predsednika RS Milorada Dodika i novinara Mate Đakovića ozbiljno dovode u pitanje rad glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića.
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA