Najnovije

SVAKA ČAST, CARICE: Bronza za košarkašice Srbije!

Košarkašice Srbije osvojile su istorijsku bronzanu medalju! Naše devojke pobedom nad Francuskinjama (70:63) u brobi za treće mesto obezbedile su olimpijsko odličje!

Srpske košarkašice proslavljaju pobedu u meču za bronzanu medalju (Foto: Sinhua)

Došle su na olimpijski turnir kao šampionke Evrope, ali uprkos toj tituli, teško da je iko verovao da mogu da naprave uspeh i uzmu medalju u Riju. Usledio je loš start i nekoliko vezanih poraza, ali su uspele da se domognu mesta koje vodi u četvrtfinale.
A onda... Vanserijska partija protiv Australije koja je obezbedila borbu za odličje. Zatim kiks protiv Španije koji nije poremetio ove devojke da izađu na teren, pokažu Francuskinjama još jednom ko su i šta su i okite se bronzanim odličjem!
Francuska je pala u Budimpešti pre godinu dana u borbi za zlato... Sada je pala i na drugom kontinentu, čime je osovojena olimpijska bronza!
Srpkinje su odlično otvorile meč. Igrale su besprekorno u odbrani i veoma zadovoljavajuće u napadu. Ipak, u finišu deonice posčeo je da se uvlači strah pre svega zbog problema sa faulovima, ali imale su solidnig osam poena prednosti.
Druga četvrtina pripala je rivalkama. Krenule su Francuskinje angažovanije da napadaju, a našim košarkašicama pored problema sa skokom, stao je i napad. Za celu deonicu postigle su samo devet poena, od toga sedam je dala Ana Dabović što su bili i njeni prvi poeni na meču.
Na poluvremenu je bilo izjednačeno (27:27), a u trećoj deonici naše devojke su ponovo napravile razliku. Nedostajali su poeni Sonje Petrović, a onda smo videli i to. Popravile su Srpkinje nišanske sprave u trećoj četvrtini. Ređale su se trojke jedna za drugom - Čađo, Sonja, Pejdž. Uz to su zaigrale agresivnije u odbrani i požrtvovanije u napadu i na kraju deonice imale su pristojnih plus 13.
U poslednjoj četvrtini su održavale prednost i pogađale vrlo bitne poene kada je bilo najpotrebnije. Francuskinje su napadale, ali nisu mogle da stignu prednost stečenu onim silnim trojkama.
Naša zemlja prvi put u istoriji ženske košarke osvaja medalju! Sija bronza kao zlato, ali stvarno! Svaka čast Marini Maljković, svaka čast ovim devojkama, svaka čast, carice!
Izvor: Alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA