Najnovije

ULIČNE BORBE U HASAKI: Kurdi zaratili sa Sirijcima (VIDEO)

AL HASAKA- U borbama koje su eskalirale između Kurda i vojske lojalne Bašara al-Asadu u gradu al-Hasaka kurdske snage uspele su da zauzmu centar grada.

Ulične borbe (Foto: Prinstkrin)

Borbe u ovom sirijskom gradu su obnovljene novom žestinom, u zapadnim i istočnim delovima regiona al-Našiva kurdske snage su izvršile napad na regularnu vojsku Sirije u pokušaju da preuzmu istok provincije, a istovremeno su napali glavnu autobusku stanicu kako bi preuzeli kontrolu nad putevima u gradu.
Prema izveštajima iz centru grada, oružane snage koriste samo laku artiljeriju dok u drugim delovima grada pešadija ima podršku tenkova.
Veoma važni događaji se trenutno odvijaju na istoku Sirije koji će bez sumnje imati stratešku važnost za buduću ravnotežu moći. Prema izveštajima ruskih medija situacija je toliko haotična da je teško ustanoviti ko se bori protiv koga na ulicama al-Hasake. Prema nekim izveštajima istovremeno se odigravaju borbe oko centralnog zatvora u kojima kurdske milicije zajedno sa sirijskom vojskom vode bitku protiv terorista Islamske države. Sirijska vojska je rasporedila najmanje dva raketna sistema zemlja-vazduh na istoku Sirije prenose mediji lojalni vlastima. Taj potez je posledica izjave Pentagona da je Amerika spremna da obori avione vazduhoplovstva Sirije iznad al-Hasaka Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA