Najnovije

USTAŠA NAPAO SRPSKOG PREMIJERA: Vučić u Gradini nastavio politiku "velike Srbije"!

Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač izjavio je danas da istup srpskog premijera Aleksandra Vučića, kojim je Hrvatsku optužio za obnovu ustaške ideologije i poručio da Beograd nikada više neće dopustiti novu Oluju, predstavlja nastavak politike "velike Srbije" iz 90-ih.

Miro Kovač (Foto: Jutjub)

- Sećamo se da je gospodin Vučić tada dolazio u Hrvatsku, u okupirani deo Hrvatske i poručio 1995. godine da Glina i Banija nikada neće biti hrvatska, da su bile i da će ostati srpske i da će tamošnji narod živeti u Velikoj Srbiji. To je nastavak takvog ponašanja, takve politike, što je za nas neprihvatljivo - tvrdi Kovač.
On je to izjavio u Bilima kod Mostara, gde učestvuje na komemoraciji u povodu Evropskog dana posvećenog obeležavanju žrtava svih totalitarnih režima.
- Naša politika u Hrvatskoj je politika mirotvorstva. To je vrednota hrvatskog ustava, ali mi na sebe ne damo", poručio je Kovač i dodao da premijer Vučić nastavlja da huška vlastiti narod protiv Hrvatske i Hrvata.
- Ono što smo jučer čuli od gospodina Vučića je huškanje njegovog, srpskog naroda protiv Hrvata, protiv Hrvatske. To je na neki način nastavak politike iz 90-ih godina kada je Hrvatska bila napadnuta, žrtva velikosrpske agresije - rekao je hrvatski ministar spoljnih poslova.
On je dodao da se, za razliku od američkog potpredsednika DŽozefa Bajdena, koji se nedavno u Beogradu "izvinio i izrazio saučešće" porodicama žrtava NATO bombardovanja 1999. godine, Vučić nikada nije izvinio Hrvatima.
On je pozvao vlast u Srbiji da se oslobodi politike "velike Srbije".
- Mi na takvo huškanje srpskog naroda protiv hrvatskog naroda nikada nećemo pristati i tražimo od njega da se konačno oslobodi velikosrpskog razmišljanja, da pomogne sebi i svome narodu i da počne živeti evropske vrednosti. Da konačno počne živeti mirotvorstvo o kojemu on govori, a koje nikako da provede u delo - rekao je Kovač.
Hrvatska agencija HINA ocenila je da je Vučić je u Donjoj Gradini, na obeležavanju žrtava ustaškog koncentracionog logora Jasenovac, "opasno zaoštrio retoriku s Hrvatskom". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA