Najnovije

JEDAN JE ŽIVKO KAPITEN: Evo šta su zlatni delfini imali da saopšte posle urnisanja Hrvata!

“Osvojili smo sve”, orila se pesma kao uvertira za “Bože pravde”, a selektor Dejan Savić je bežao koliko su ga noge nosile da ga Prlainović ne ubaci u bazen. U vodi je na kraju ostala samo srpska trobojka, okačena da visi na golu, kao simbol osvojene teritorije. Pokorili su “delfini” i onu poslednju koja im je nedostajala da bi mogli da kažu da su apsolutni vladari planete!

Živko Gocić (Foto: Jutjub)

Svetski, evropski i od subote uveče olimpijski šampioni pevali su i skakali na postolju.
-Živko kapiten, jedan je Živko kapiten!
Slobodan Nikić je podsetio na bilans Srbije otkako je njegov kum preuzeo kapitensku traku.
-Nijedno takmičenje nismo završili bez zlata!
Kumovi su se sa ovim iz Rija oprostili od nacionalnog tima.
-Ovo je vrhunac naše karijere. Poslednje dve, tri godine smo sve osvojili, što je neverovatno. Sumnjali su u nas i na ovom turniru, ali sve vreme smo se potajno nadali da ćemo se dići kada dođu ove najvažnije utakmice.
Svašta je “delfinima” prolazilo kroz glavu kada su bili na rubu eliminicije u grupi.
-Razmišljali smo samo kako da se domognemo četvrtfinala i tamo onda sve da razbijemo – pogodio je Nikić rasplet u nokaut fazi. - Bili smo pod neverovatnim pritiskom. Stalno su govorili kako osvajamo sve, a na Olimpijskim igrama ništa. Od 1988. i trijumfa Jugoslavije se čekalo najsjajnije odličje. Eto, uzeli smo i to zlato i skinuli breme sa sledećih generacija.
To je na svojoj koži osetio Dušan Mandić, koji je u finalu potpuno rasterećeno punio mrežu Hrvata prelepim golovima.
-Neverovatno, ljudi, ovo je takva sreća, radost, ja nisam svestan šta smo mi upravo uradili. Pa pre deset dana smo bili u kanalu, a sad smo na vrhu sveta. Ne znam, ovo je šou – na Mandićevom licu se protegao osmeh dug od Beograda do Rija. - Pozdrav za celu Srbiju, Boku, Tivat, Kotor, za sve koji su nas gledali i pratili!
Gocić se nadovezao na reči mladog majstora, imitirajući njegov crnogorski akcenat.
-Što bi Manda rekao, “digli smo se kao ptica feniks iz pepela” - savršeno je kapiten odglumio svog kolegu, a onda se setio i reči selektora Savića. - Bucko nam je rekao u svlačionici da smo dotakli večnost i složio bih se sa tim. Ali prvo malo da uživamo, pa ćemo da pričamo o tome. Osvojili smo sve!
Kapiten je podsetio da niko nikada nije uspeo da objedini titule. Iz bazena u Riju, zlatni “delfini” su zaista otplovili u večnost...
Savič je mega car! Lako su srpski vaterpolisti potopili Hrvate, ali nikako nisu uspeli da ubace selektora Savića u bazen. Prlainović je pokušao na kraju, ali je šef stručnog štaba utekao. Isto je probao i Nikić.
- To je najteži deo posla uvek, par minuta pred kraj sam ga vrebao, ali nisam smeo da mu priđem, da ne dobijem šamar. Čovek jednostavno neće u bazen. Ali, on je mega car! Verovao je u nas stalno i davao nam snagu. Čovek je takav šmeker, legenda kakve nema.
Filipović: Kruna generacije
Filip Filipović je rekao da su “delfini” bili pod velikim pritiskom ceo turnir
- Zato smo igrali tako slabo na početku. Ali, bili smo svesni razloga i uzroka onakvih partija. Sve se dobro završilo i ovo je kruna naših karijera. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA