Najnovije

NOVI SUKOB U VLADI! LJajić: Dačić se nije odrekao Miloševića i sad me primitivno napada

BEOGRAD - Izjavom da sam protiv podizanja spomenika Miloševiću nisam hteo da polemišem sa Ivicom Dačićem. Ako je to njega pogodilo, meni je žao. On se njega očigledno nije odrekao, pa me sada pričom o čitulji Aliji Izetbegoviću, koja je odavno poznata, primitivno napada, kaže ministar Rasim LJajić.

Rasim LJajić (Foto: Jutjub)

Pokušaji rehabilitacije Slobodana Miloševića za svega desetak dana dva puta su doveli do sukoba u novoj vladi. Prvo su oštre reči razmenili Aleksandar Vulin i Zorana Mihajlović, koji su devedesetih godina bili na suprotnim stranama, a od danas su u sukobu i Ivica Dačić i Rasim LJajić, koji je bio direktan učesnik petooktobarskih promena.

Govoreći o Slobodanu Miloševiću, Dačić je danas kritikovao Vuka Draškovića i Rasima LJajića, koji su se prethodnih dana usprotivili inicijativi SPS-a da se bivšem predsedniku Srbije podigne spomenik. To je lidera socijalista očigledno naljutilo, pa je rekao da ga LJajićeva stranka napada, a da se u stvari krije iza Aleksandra Vučića.

- To bi bilo isto kao kada bi obnovio zahtev za smenu LJajića, jer je u čitulji Aliji Izetbegoviću napisao “dragi predsedniče”. “Moj predsednik je barem bio Milošević - istakao je Dačić.

LJajić navodi da nije imao nikakvu nameru da polemiše sa Dačićem, kao i da su on i njegova stranka samo izneli svoj stav o podizanju spomenika Slobodanu Miloševiću.

- Mi smo se samo usprotivili inicijativi da se Milošević rehabilituje. Borio sam se protiv Slobodana Miloševića i bio sam član DOS-a. Koliko god da sam doprineo njegovom padu, na to sam veoma ponosan. Ja ne moram da budem u Vladi, ako je cena podrška Miloševiću - kaže LJajić.

On dodaje da je ponovno otvaranje priče o čitulji Aliji Izetbegoviću nizak udarac Dačića.

- Svi znaju kako je objavljena ta čitulja i da je nisam pisao ja. Čim je izašla, ja sam se ogradio od teksta koji je stajao u njoj. Nisam ja napisao "dragi predsedniče", već moj prijatelj iz "Avaza", koji je samo prepisao susednu čitulju - ističe LJajić.

Nekadašnji član DOS-a podseća da je u SDA Alije Izetbegovića bio do početka devedesetih.

- Bio sam tamo dok je ta stranka postojala na teritoriji cele Jugoslavije, a kada se SFRJ raspala, izašao sam iz nje - navodi LJajić. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA