Najnovije

IRAN BESAN NA PUTINA: Rusija nije trebala da se nepromišljeno hvali da koristi našu bazu!

TEHERAN - Iranski ministar odbrane Hosein Degan izjavio je danas da je Rusija bila "nepromišljena" i da se "hvalisala" kad je objavila da koristi iransku vojnu bazu Hamedan za vazdušne udare u Siriji.

Foto: Jutjub printskrin

Zvanična Moskva je prošle nedelje saopštila da koristi bazu Hamedan na zapadu Irana za poletanje aviona koji vrše vazdušne udare na položaje pobunjenika u Siriji, prenela je agencija AFP.
"Naravno, Rusi žele da pokažu da su supersila i uticajna zemlja i da su aktivni u bezbednosnim pitanjima u regionu i svetu", rekao je Degan u intervjuu iranskoj televiziji Čenel 2.
"U saopštenju te vesti je bilo i neke vrste hvalisanja i nepromišljenosti", naveo je iranski ministar.
"Mi smo sarađivali i nastavićemo da sarađujemo sa Sirijom i Rusijom. Rusija je odlučila da uključi više aviona i poveća brzinu i preciznost operacija. Zato im je trebalo pojačanje u tom području i zato koriste bazu Hamedan, ali mi im je zasigurno nismo dali", istakao je Degan.
Iran i Rusija podržavaju sirijskog predsednika Bašara Asada, ali je zvanični Teheran dosad bio prilično tajnovit kad je reč o uključenosti te zemlje u sirijski konflikt.
Za Iran osetljivu temu predstavljaju i bilo kakve sugestije da ta zemlja dopušta vojskama stranih zemalja da koriste baze na njenoj teritoriji, pošto je to protivno iranskom ustavu.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA