Najnovije

VULIN: Pod hitno otkriti ko je zapalio pravoslavnu crkvu u Sarajevu

BEOGRAD- Ministar Aleksandar Vulin najoštrije je osudio pokušaj paljenja pravoslavne crkve u Sarajevu i apelovao na vlast u BiH da brzo pronađe krivce i kazni ih.

Aleksandar Vulin (Foto: Jutjub)

– Zapaliti bilo koji verski objekat je strašno, a zapaliti pravoslavnu crkvu u gradu u kom jedva da je preostalo nešto Srba nakon rata, govori da ne želite da vidite nijednog Srbina više. Apelujem na političare u BiH, na njihovu vlast, na pravosudne organe, policiju, međunarodnu zajednicu, koja ima veliki uticaj u BiH, da brzo pronađe ko je ovo uradio i da brzo i primerno bude kažnjen - rekao je Vulin novinarima.
Prema njegovim rečima, pošto organi BiH nisu pronašli onog ko je pre godinu dana pokušao da ubije Aleksandra Vučića, sada je neko razumeo poruku da je svaki napad na Srbe, njihovo nasleđe, kulturu, “zapravo nekažnjen, skoro poželjan”.
Onaj ko je ovo uradio, veliki je neprijatelj srpskog naroda, ali i bilo kog drugog naroda. Ne smemo dozvoliti da takvi pobede, da nasilje i mržnja pobedi”, rekao je Vulin.
On je zamolio Srbe u BiH, u Republici Srpskoj, u gradu Sarajevu, da budu mirni, da ne dozvole da ih taj incident na bilo koji način isprovocira, da ne urade bilo šta što bi moglo o srpskom narodu da govori loše.
– Srbi, molim vas, da budete mirni i da razumete da nema većeg interesa ni za Srbe gde god živeli, ni za Srbiju, ni za RS, od mira i stabilnosti, a tražim od bosanskih organa vlasti da podhitnonađu ko je ovo uradio i naravno da ne zaboravljam da pitam ko je pokušao da ubije našeg premijera pre godinu dana – rekao je ministar.
Izvor: Telegraf, Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA