Najnovije

OVAKO IZGLEDA RATNA MAPA SEVERA SIRIJE: Opšti haos, svi napadaju sve (VIDEO/MAPA)

JARBLUS- Kontravezni izveštaji dolaze o situaciji u oblasti Jarablus u provinciji Alep.

Borbe u Siriji (Foto: Sinhua)

Potparol kurdskih snaga i takozvanih Sirijskih demokratskih milicija koje predominantno čine Kurdi saoštio je da su se njihove snage povukle iz iz Manbija i oblasti zapadno od Eufrata. Ipak lokalni izvori izveštavaju da se borbe i dalje odvijaju između turske vojske i kurdskih milicija u oblasti južno od Jarbalusa. 

Po tim izveštajima Kurdi su preuzeli sela Hadarah, Um Susah, Bujuk Daibasah i Balaban od ID ali su izgubili selo Amarina od turske vojske. Turci su ušli u mesto Jarblus koje je napustila Islamska država:
U međuvremenu pro-kurdski izvori navode da su Turci doživeli težak poraz od strane militanata u mestu Ajn al-Bajda gde su se sukobili sa "Sirijskim demokratskim snagama" i to jedinicima koje sačinjavaju Arapi, iako je teško verovati da mali broj arapskih boraca u ovoj formaciji može da zaustavi napredak turske vojske.  Kurdi ujedno najavljuju opšti rat protiv Turaka, kako njihovi izvori navode turska vojska masovno ubija civile. NJihovi izvori navode da je Turska namerno bombardovala Jarablus iako se ID već povukla iz grada.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA