Najnovije

REČENO, UČINJENO: Ovako Crnomorska i Kaspijska flota ispunjavaju Putinovo naređenje (VIDEO)

Ruski vojni brodovi iz Crnomorske flote i Kaspijske flotile isplovili su iz baza u okviru iznenadne provere borbene gotovosti, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

Ovako Crnomorska flota i Kaspijska flotila ispunjavaju Putinovo naređenje (Foto: Jutjub)

Pregrupisavanje i premeštanje trupa ruske vojske na nepoznate poligone i operativne aerodrome sprovodi se u okviru iznenadne provere ruskih oružanih snaga, dodaje se u saopštenju.
Prema podacima Ministarstva odbrane, posebne jedinice izvode pregrupisavanje kombinovanim načinom - morskim, železnickim i vazdušnim saobraćajem u dužini od više od dve hiljade kilometara, marševima dugim 550 kilometara i kasnijim vraćanjem u svoja mesta stalnog rasporedivanja po završetku vežbe.
Za prebacivanje trupa koriste se letelice vojno-transportne avijacije i vojni železnicki ešaloni, prenosi Sputnik.
"Jedinice koje su angažovane u iznenadnoj proveri Zapadnog, Centralnog i Južnog vojnog okruga, Severne flote, Vazdušno-kosmičkih snaga i padobransko-desantnih trupa, ispunjavaju zadatke pregrupisavanja trupa i premeštanja avijacije na nepoznate poligone i operativne aerodrome koji se nalaze na značajnoj udaljenosti od mesta stalnog rasporedivanja", navodi se u saopštenju.
Više od 15 brodova Crnomorske flote i više od 10 brodova Kaspijske flote isplovilo je u okviru te iznenadne provere borbene gotovosti, dodaje se u saopštenju.
Putin je podigao čitavu vojsku u stanje borbene gotovosti - fregatu "Admiral Grigorivic", raketne brodove "Samum" i "Miraž", patrolni brod "Smetljivi", mali protivpodmornicki brodovi "Aleksandrovec" i "Kasimov", raketni camci, brodovi za razminiranje, veliki desantne brodove "Nikolaj Filjcenkov", "Azov", "Jamal", "Cezar Kunikov" i "Saratov".
Iznenadna provera borbene gotovosti Oružanih snaga obuhvata Južni, Zapadni i Centralni okrug, kao i Severnu flotu, Vazdušno-kosmičke snage i Vojno-desantne snage.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA