Najnovije

Rusija sa preko 30 aviona i helikoptera proverava da li je moguće probiti njenu PVO sa juga!

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u okviru iznenadne provere borbene gotovosti tri svoja vojna okruga na poligone na Kimu i u Krasnodarskom kraju prebacilo padobrance u pomosku pešadiju Kaspijske flotile.

Rusija sa preko 30 aviona i helikoptera proverava da li je moguće probiti njenu PVO sa juga! (Foto: Sinhua)

Na krimski poligon „Opuk” stigla je brigada padobranaca iz Volgogradske oblasti koji su radi toga – što pešice, što prevozom – prevalili 1.200 kilometara.
Brigada ruskih marinaca na isti način je stigla iz Astrahana na poligon „Rajevski” u Krasnodarskom kraju.
Iznenadna provera je i u funkciji strateških vojnih manevara „Kavkaz-2016” koje Oružane snage RF spremaju za septembar.
Sastavni deo „iznenadne provere” biće zadatak koji je dobilo više od 30 borbenih aviona i helikoptera ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga da istestiraju borbenu pripravnost i neprobojnost sistema PVO Južnog vojnog okruga. U „probijanje” su uključeni MiG-29, Su-27, MiG-31, An-12, Il-76 i helikopteri Mi-8, Mi-24 i Ka-52. „Probijanje” – testiranje - već je počelo, a potrajaće još dva dana. Ministarstvo odbrane RF je otkrilo da će „napadači” – avioni i helikopteri – leteti različitim brzinama i na visinama od 50 metara do 10 kilometara iznad zemlje. I da će „probijati” PVO Južnog okruga „i danju i noću”. „Iznenadna provera” će potrajati do večeri 31. avgusta. U njoj učestvuju jedinice Južnog vojnog okruga, delovi snaga Centralnog i Zapadnog vojnog okruga i delovi Severne ratne flote, Crnomorske ratne flote i Kaspijske flotile. Uključene su i neke jedinice Vazdušno-kosmičkih snaga i Vazdušno-desantnih snaga. Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA