Najnovije

NJEGOVO PRIZNANJE BI MOGLO DA PROMENI ISTORIJU! Na samrtnoj postelji je otkrio: Kenedija je ubio...

Atentat na bivšeg američkog predsednika DŽona F. Kenedija koji se dogodio 1963. godine bio je takozvani "posao iznutra", prema priznanju na samrtnoj postelji muškarca šifrovanog imena Ron, koje je on dao poznatom holivudskom reditelju Oliveru Stounu.

Bivši američki predsednik DŽon F. Kenedi (Foto: Jutjub)

Nakon što je Stoun snimio svoj film o ubistvu američkog predsednika Kenedija, koji je bio naklonjen prema zagovornicima teorija zavere, Stouna je kontaktirao muškarac, koji je tvrdio da je bio deo predsednikovog obezbeđenja.

Misteriozna pisma pre susreta

Muškarac se predstavio samo kao Ron, a Stouna je kontaktirao isključivo putem pisama, što je bila uvertira za njihov sastanak u četiri oka dosta kasnije. Reditelj je, naravno, uvelike sumnjao u Ronovu priču, jer je dotad broj raznoraznih teorija zavere oko Kenedijevog ubistva bio poveći. Ali, Stoun kasnije i sam priznaje da su njegove sumnje nestale, nakon susreta s misterioznim Ronom.
Kao bivši marinac koji je služio u Vijetnamu, čuvenog je reditelja u Ronovu priču uverio "vojni rečnik" koji je ovaj koristio te precizni detalji oko tog događaja, koje je Stoun opisao kao "moguće" i "vrlo autentične", prenosi Dejsli Mejl. Stoun je odlučio da tu priču po prvi put podeli sa svetom preko Meta Z. Seica, autora knjige o njemu samom.
"Mislim da se odlučio na to zato što mi veruje i zato što su, i otac (Ron) i sin, umrli već pre dosta vremena", rekao je Seic, odgovarajući na pitanje zašto se Stoun odlučio na objavu priče tek sad.
"Nitko drugi nije čuo tu priču. Ja sam prvi", dodao je Seic. Sve dosad.
"Ovo dolazi iz moje savesti"
Seic kaže da knjiga opisuje Stounovo prisećanje dopisivanja, razgovora i susreta s Ronom. U njoj reditelj između ostalog tvrdi da Ron nije imao bilo kakve skrivene motive za priču koju mu je ispričao.
"Obratio mi se putem serije čudnih pisama koja bi stizala s poštanske adrese na Bermudama", piše između ostalog u knjizi.
"Želim da znaš da ovo dolazi iz moje savesti", reči su kojima se Stoun priseća sastanka s Ronom u hotelu u Ročesteru, u NJujorku i kako to piše u knjizi.
"Scenario koji je opisao bio je vrlo praktičan. Način je to na koji bi i ja to napravio, da idem uradim tako nešto", dodaje Stoun u Seicovoj knjizi.
"Ubiješ predsjednika i tvoja zaštita je njegovo obezbeđenje, a ako su snajper ili snajperi koji su ubili predsjednika skriveni među momcima koji štite predsjednika, momcima koji nemaju pojma o toj zaveri... To onda ima velikog smisla", kaže nadalje Stoun.
"NJegovo prisećanje svega toga bilo je toliko tehnički precizno, prepuno vojnog rečnika, detaljima radijske komunikacije odmah nakon pucnjave", pojašnjava Stoun.
Seic na to dodaje da je Stoun, tokom služenja u ratu u Vijetnamu, učestvovao u koordiniranim zonama smrti, u kojima se snajper postavi na različitim lokacijama, na kojima hvata ljude zarobljene u zoni razmene vatre iz više smerova. Na taj način Stoun je lako shvatio o čemu Ron zapravo priča. Knjiga pod naslovom "Iskustvo Olivera Stouna" (The Oliver Stone Experience) biće objavljena 13. septembra. Obzirom na navedeni sadržaj, zasigurno će biti zanimljivo štivo za mnoge.

Službena verzija

DŽon F. Kenedi ubijen je u Dalasu u januaru 1963. godine, tokom vožnje u motorizovanoj povorci ulicama tog grada. Li Harvi Osvald optužen je za njegovo ubistvo na način da je na Kenedija pucao sa šestog sprata obližnje zgrade, no ta je službena verzija događaja od samog početka na klimavim nogama.
Kenedi je ubijen sa dva hica, a Osvald je ubijen dva dana kasnije. Ubio ga je vlasnik noćnog kluba s vezama u kriminalnom podzemlju. Otad se postavljaju brojna pitanja da li je Osvald uopšte pucao i ako jeste, za koga je radio.
Postoje brojne sugestije da je barem jedan od ta dva hica ispaljen iz potpuno drugog smera, sa travnate površine, s prednje desne strane nadolazeće povorke. Teorija oko jednog od najpoznatijih atentata u istoriji, doista ne nedostaje. Izvor: dnevnik.hr/Daily Maili

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA