Najnovije

ČARKE NA NAJVIŠEM NIVOU: Vučić "ućutkao" Dačića pred ambasadorima!

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa predstavnicima diplomatskog kora u Srbiji kako bi im predočio da su vitalni interesi srpskog naroda stabilnost i mir i da zbog toga Srbija neće odgovarati na kontinuirane provokacije i zapaljivu retoriku iz regiona.

Ivica Dačić dobio "packe" od Vučića (Foto: Sinhua)

Međutim, kako se saznaje od izvora s ovog sastanka, potpredsednik Vlade Ivica Dačić nije mogao da se suzdrži, pa je pred svim ambasadorima upao u vatru i po svom starom običaju iskočio iz diplomatskog protokola, zbog čega je Vučić morao da ga ohladi i takoreći „spusti na zemlju“!

Poznato je da Vučić i Dačić nemaju iste diplomatske pristupe, te dok premijer smiruje situaciju, drugi ume da dodatno podgreje atmosferu. Tako je bilo i ovoga puta.

 Nakon što je Vučić objasno ambasadorima da Srbija zarad mira i stabilnosti neće reagovati na provokacije koje dolaze iz regiona, posebno od Zagreba, iako bi imala štošta da kaže, te da će voditi politiku trpeljivosti i suzdržanosti, Dačić nije mogao da se suzdrži, te je upao u vatru... Rekao je diplomatama, koje su ćutke slušale premijera, da on ne može da oćuti na provokacije i održao im jedan vatreni govor... - prenosi izvor.

Međutim, usledila je Vučićeva reakcija.

- On mu je doslovno rekao: „Ivice, znam tvoju narav, ali dok si u Vladi koju ja vodim, poštovaćeš odluke koje smo doneli i pridržavati se zajedničkog stava da ne reagujemo na provokacije“. Nakon toga se Dačić nasmejao, ali i ambasadori, koji su upoznati s Dačićevom plahom naravi - preneo je izvor.

On je otkrio i da je sastanak počeo veoma napeto. - Odmah nakon što su svi ušli, Vučić je upitao ambasadore da li su čuli za divljačko vređanje Srbije od strane Zagreba. Oni su svi zaćutali i pognuli glave - prepričao je izvor. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA