Najnovije

OVAKO GUSTO DUGO NIJE BILO, HITNO PREMEŠTANJE TIGROVIH SNAGA: Teroristi žestoko napreduju ka Hami, zaplenili čak i tenk! (MAPA/VIDEO)

Jutros je nekoliko jedinica „Tigrovih snaga“ raspoređeno u Hamu nakon što su džihadistički pobunjenici zauzeli nekoliko sela od strane provladinih snaga i zarobili im deo opreme kod ključnog graad Mhardeh.

„Tigrove snage“ raspoređene u Hamu (Foto: Jutjub)

Pored toga što napreduju ka Hami, teroristi stvaraju velike probleme Vojsci Sirije i zbog toga što su im zaplenili deo opreme. Na slikama koje su objavili vidi se da su zarobili jedan tenk T-62, jeno borbeno vozilo i sistem „Šilka“.

Pored činjenice da „Tigrove snage“ moraju da reaguju, dokaz da je ova teroristička ofanziva ozbiljna i da pravi velike probleme Vojsci Sirije dokazuju i snimci:
Sirijska Vojska se, u iščekivanju pomoći „Tigrovih snaga“ žestoko bori sa teroristima:

U ovim predelima se vode najžešće borbe i baš su tu, naravno, upućene „Tigrove snage“ kao pomoć Vojsci Sirije:

Inače, „Tigrove snage“ su prvo bile raspoređene u oblastima širom zemlje, među kojima su i istočni Homs kao i jug Alepa.
Značajan broj vojnika ove elitne jedinice će ostati u južnom Alepu zbog borbe sa teroristima Jaiš Al-Fateha, međutim, u ovom trenutku oni su najpotrebniji 11. tenkovskoj diviziji Vojske Sirije u srcu severne Hame gde se trenutno vode najžešće borbe i gde teroristi ubrzano napreduju ka gradu Hama.
Vojnici „Tigrovih snaga“ su već bili u severnoj Hami sredinom 2014. godine kada su pomogli Vojsci Sirije da otera teroriste Al Nusre iz okoline ovog sirijskog grada. Izvor: oslobodjenje.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA