Najnovije

Četiri medalje za Srbiju, Beograd centar šahovskog sveta

BEOGRAD - Četvrtog takmičarskog dana (sreda 3.8.) naši reprezentativci osvojili su 3 bronzane i jednu srebrnu medalju na 40. svetskom prvenstvu u rešavanju šahovskih problema.

Uspesi Srbije u šahu (Foto: Pixabay)

Seniorska reprezentacija u sastavu Miodrag Mladenović, Vladimir Podinić, Bojan Vučković zauzela je treće mesto iza selekcija Poljske (koja je odbranila titulu svetskog prvaka) i Litvanije. U pojedinačnoj konkurenciji Marjan Kovačević osvojio je treće mesto na svetu. Zlato je odbranio Poljak Kasper Pjorun, njegov sunarodnik Pjotr Murđa zauzeo je drugo mesto. Vladimir Podinić bio je šesti, Bojan Vučković 18. a Miodrag Mladenović 21. Široj javnosti najinteresantniji događaj tokom kongresa u Beogradu, bio je revijalni meč u klasičnom šahu u kome su se sastale Olimpijska reprezentacija Srbije i selekcija ostatka sveta (sačinjena od najboljih igrača koji su ovih dana u Beogradu). Meču u kome je  selekcija ostatka sveta pobedila sa 5:3 prisustvovao je veliki broj ljubitelja drevne igre, kao nekada kada je Beograd bio šahovska metropola.

Na prvoj tabli sastali su se Ivan Ivanišević i Kasper Pjorun (0,5:1,5 za poljskog velemajstora), na drugom stolu igrali su Robert Markuš i Aleksander Mišta (0,5:1,5 za poljskog velemajstora), na trećoj tabli Miloš Perunović i Bojan Vučković (Perunović je bio bolji 1,5:0,5), a na četvrtoj Branko Damljanović i DŽon Nan (Englez je pobedio 1,5:0,5). Meč je sudio Nebojša Baralić.

Šampion sveta u brzom rešavanju u konkurenciji do 18 godina postao je Rus Danila Pavlov. Srebro je osvojio Marko Ložajić, a bronzu Živojin Perović.

Danas (4.8.) će se u istoj disciplini okušati seniori. Dinamično i interesantno takmičenje počinje u 20 časova i 30 minuta u beogradskom hotelu Metropol. Sudija je Borislav Gađanski.

Danas (4.8.) će učesnici svetskog prvenstva i kongresa veći deo dana provesti na ekskurziji. Posetiće Frušku Goru, Novi sad, Petrovaradin i Sremske Karlovce. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA