Najnovije

ANTIĆ: Verujem da će Socijalisti biti deo nove vlasti

BEOGRAD- Antić je rekao da će detalji o sastavu nove vlade, podelu odgovornosti i kadrovska rešenja biti predmet današnjeg i sutrašnjeg razgovora koalicije okupljene oko SPS i SNS.
Funkcioner SPS-a Aleksandar Antić izjavio je danas da je optimista i da veruje da će rezultat razgovora lidera te stranke i Jedinstvene Srbije sa mandatarom Aleksandrom Vučićem biti dogovor o nastavku saradnje i u novoj vladi.
Antić je rekao da će detalji o sastavu nove vlade, podelu odgovornosti i kadrovska rešenja biti predmet današnjeg i sutrašnjeg razgovora koalicije okupljene oko SPS i SNS.
- Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana predsednik SPS-a Ivica Dačić i lider JS Dragan Marković Palma imaće razgovore sa mandatarom i predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem i lično imam dozu optimizma i verujem da će rezultat tih razgovora biti nastavak saradnje i deo odgovornosti koje će naša koalicija preuzeti u novoj vladi – rekao je Antić novinarima.
Antić, koji je ministar rudarstva i energetike, rekao je da su se do sada razgovori vodili oko posvećenosti i ciljevima vlade, politici vlade i zajedničkoj proceni o potrebi da se ta saradnja nastavi.
– Danas i sutra će se ti elementi operacionalizovati, narednih nekoliko dana će sve strane imati svoje stranačke organe na kojima će se donositi odluke i sredinom iduće nedelje očekujemo da će se ući u procedure i da ćemo imati premijera u parlamentu sa ekspozeom i sastavom vlade pred poslanicima – kaže Antić.
On je rekao da je proteklih dana u javnosti bilo prisutno to da bi SNS i SPS mogli da nastave saradnju u novoj vladi, da je SPS to iznela pre nekoliko nedelja i da to i proističe i iz poslednjih izjava predsednika SNS.
– Premijer je imao dozu zadovoljstva o saradnji u prethodnoj vladi, tako da je to polazna osnova i pre svega parametri za buduću saradnju – ističe Antić.
Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA