Najnovije

"IZVINJAVAM SE ŠTO NISMO ZAVRŠILI POSAO DO KRAJA". Zastrašujuća izjava vođe hrvatskih "branitelja" kao da je kopirana od Hitlera!

Predstavnik branitelja, pukovnik u penziji Ivica Glavota je u svom obraćanju na obeležavanju 21. godišnjice vojno-policijske akcije Oluja u Kninu oštro kritikovao vlast poručivši da “drugi čin” te operacije ni dve decenije kasnije nije ni počeo, te da o budućnosti te države ne može da odlučuje niko osim Hrvata.

Oluja 1995 (Foto: Jutjub)

Izvinivši se javno narodu što posao nije obavjen do kraja, Glavota je objasnio da je Oluja bila tek prvi čin borbe za Hrvatsku, a da je drugi čin trebalo da bude borba za napredak u svim segmentima društva i borba za savremeno društvo.
– Taj drugi čin nije ni počeo, 21 godinu nakon Oluje. To je bila operacije koja je omogućila poražavanje velikosrpskih pretenzija, ali i da niko drugi, osim Hrvata ne može određivati budućnost zemlje – rekao je.
Glavota, koji je bio prvi govornik na svečanosti obeležavanja Dana pobede, poručio je da su “fotelje” zloupotrebljavane za lični napredak, a da je narod političarima verovao. Ovom bivšem specijalacu koji je, kaže, ratovao od Vukovara do Prevlake, najviše smeta to što su, kako je rekao, birački spiskovi čišćeni u gotovo svim gradovima, ali ne i u Vukovaru, što je omogućilo da se postavljaju ćirilične table. Hrvati su posle Oluje očekivali napredak, a umesto toga Hrvatska se sada priprema za prijem migranata, dok stanovništvo stari, a mladi napuštaju zemlju. Glavota je oštro kritikovao i zastupnike u Saboru zbog nerada, te zapitao šta bi bilo da su branitelji 1995. uzeli kolektivni godišnji odmor. Posebno se obraćajući novom lideru HDZ-a Andreju Plenkoviću, Glavota je rekao da on i drugi političari treba da završe priču o prošlim vremenima. – Priča o lustraciji je istina i treba se osloboditi tog tereta, jer se samo tako može lakše ići napred. Kada u državi postanete papci znate da ćete uskoro biti papkari, volovi. Narode moj, ne dopustite da nas vuku za nos – rekao je Glavota. Potvrdio je da se tokom rata latio oružja da bi, kako je rekao, zaustavio četničku hordu. – Izvinjavam se svima kojima nismo uspeli da pomognemo, a najviše narodu, jer nismo odradili posao do kraja i što sada morate da trpite ovakva sra… u vlastitoj zemlji - poručio je Glavota. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA