Najnovije

ISTORIJSKI SUSTRET! Erdogan Putinu: Od nas se mnogo očekuje! (VIDEO)

U Konstantinovskom dvorcu u Sankt Peterburgu održava se sastanak predsednika Rusije i Turske Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana.

Istorijski susret Putina i Erdogana (Foto: Sinhua)

Agencija AP navodi da je Erdogan stigao u Rusiju u vreme sve napetijih odnosa Turske s njenim tradicionalnim saveznicima u SAD i Evropi posle obračuna vlasti u Ankari s osumnjičenima za propali puč 15. jula.
Ova poseta šefa turske države Sankt Petersburgu i razgovori s Putinom je prvo Erdoganovo putovanje u inostranstvo nakon propalog puča. Turski predsednk izjavio po dolasku da ga je Putinov poziv posle neuspelog puča obradovao, kao i narod Turske. "Naš region očekuje puno od političkog odnosa Rusije i Turske. Dobri odnosi Rusije i Turske pomoći će u rešavanju problema u regionu, ali i svetu", rekao je Erdogan.
Povodom nedavnog pokušaja puča u Turskoj, Putin je rekao je Rusija uvek protiv svih nekonstruktivnih akcija. 
On je podsetio da je među prvima pozvao Erdogana i izrazio podršku prevazilaženju krize nakon vojnog puča u Turskoj, a turski predsednik je rekao da ga je Putinov poziv obradovao.
"Nadam se da će turski narod pod vašim rukovodstvom prevazići krizu", rekao je Putin Erdoganu, prenosi Sputnjik.  Izvor: Al DŽazira/ Anadolija/RT/ rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA