Najnovije

UZALUD UTROŠENE MILIJARDE: Ponos mornarice Sjedinjenih Država ponovo ne radi

VAŠINGTON - Svega dva dana nakon što je američka mornarica objavila da je došlo do trećeg kvara na super-vrednim borbenim brodovima najnovije generacije, dogodio se i četvrti.

"USS Coronado" (Foto: navy.mil)

Razarač "USS Coronado" bio je na putu ka svojoj bazi Perl Harbor na Havajima kada je pretrpeo "značajan inženjerski kvar", kako je navedeno u saopštenju Američke mornarice. Rečeno je da će se više detalja znati kada bude izvršena detaljna inspekcija po povratku broda u luku.

Američka mornarica je u ponedeljak saopštila da je do kvara došlo i na drugom razaraču "USS Freedom", kome je oštećen motor nakon što je morska voda prodrla u sistem u kom se nalazi ulje i tako izazvala rđu u dizel motoru.

Ovi incidenti znači da je za sada četiri od šest ratnih brodova koji su najavljeni kao "ponos američke mornarice" doživelo ozbiljne i neobjašnjive mehaničke kvarove u poslednjih devet meseci.

Nedavno je i "USS Gerald Ford", najskuplji primerak američke "flote budućnosti", doživeo veliki kvar u sistemu naoružanja. Kako za sada stvari stoje, uprkos tome što Pentagon troši sve više milijardi, brodovi se sve više kvare. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA