Najnovije

Rusija pružila ruku EU kako bi sprečila opasan haos i uništenje! Evo šta se dešava...

Mađarski politički ekspert Miklos Kevehazi govorio je o odnosima Budimpešte i Moskve, izlasku Mađarske iz Evropske unije, i stvaranju nove Evrope.

Lavrov (Foto: mid.ru)

Kapije ruskog uticaja

Nemački mediji optužili su Mađarsku da navodno sve više odstupa od načela evropske demokratije, postajući autokratska i nacionalistička država. Kako je pisao Di Velt, Budimpešta navodno postaje kapija ruskog uticaja u Evropskoj uniji.

Na prvi pogled može se učiniti da je autor nemačkog izdanja u pravu, posebno ako se setite da je upravo Mađarska postala prva država EU, koju je tokom svoje evropske turneje, posetio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Međutim, prema mađarskom političkom stručnjaku Kevehaziju, poziciju Mađarske treba posmatrati na drugačiji način.

„Mađarska je danas zemlja Evropske unije, čija se spoljna politika prema Rusiji može sa sigurnošću nazvati primerom razuma, poštovanja drugih država i njenih naroda, i primerom izgradnje zajedničkih ekonomskih interesa“, rekao je Kevehazi.

Takođe je naglasio da, za razliku od mađarskog rukovodstva, političari drugih evropskih država nisu u stanju da zaustave “ludi” talas rusofobije u Evropi.

Poseta Sergeja Lavrova

Ruski ministar spoljnih poslova započeo je evropsku turneju posetom Mađarskoj. Prema rečima mađarskog političkog stručnjaka, Lavrov nije slučajno izabrao Budimpeštu, kao prvi grad na svom putovanju po Evropi.

„Čini mi se da je Lavrov, shvatajući kolosalnu opasnost od predstojećih događaja na evropskom kontinentu, pružio svoju ruku političarima EU, kako bi sprečio opasan haos i uništenje“,rekao je mađarski politikolog.

On upozorava da se nevolje zaista približavaju Evropi, a da je političko rukovodstvo zemalja EU, kao i čitavog sveta, u snu, ne primećujući da im zemlja klizi pod nogama.

Evropska katastrofa

Kakva se katastrofa nadvija nad evropskim zemljama? Prvo, simptomi „stare bolesti” kontinenta- antisemitizma, katastrofalno se povećavaju u evropskim zemljama. 

Prema Kevehaziju, savremeni antisemitizam u zapadnim zemljama nastao je zbog činjenice da briselska administracija ne razume osnovne vrednosti evropske civilizacije, koje se zasnivaju na deset biblijskih zapovesti. Ali upravo su ove zapovesti, koje je Mojsije primio na brdu Sinaj, glavni moralni temelj ljudskog postojanja u Evropi.

Međutim, sada postoji ponovna tendencija uništavanja najdubljih korena jevrejske kulture. Stoga, kako napominje stručnjak, ne čudi što su danas i jevrejski narod i jevrejska država, na meti beskrajnih destruktivnih udara.

„Eskalacija svega ovog u Zapadnoj Evropi, glavna je odgovornost liberala, koji zajedno s radikaliziranim muslimanskim migrantima, unose antisemitizam u svoje države, i bespomoćno ga tolerišu. Teroristički napadi i ubistva poslednjih godina na teritoriji Evrope najupečatljiviji su dokaz ove ozbiljne opasnosti ”, ističe mađarski ekspert.

Drugi problem u Evropi je potpuno uništavanje kulta ženstvenosti i muškosti, koje je povezano sa neverovatnom aktivacijom LGBT pokreta.

„Postoje hiljade ozbiljnih, nepovratnih posledica ove izuzetno opasne struje liberalizma, koja sve više dominira u zapadnom svetu- uništenje evropske intelektualne tradicije, postojanja, moralnih normi i kulturnih osnova“, navodi analitičar iz Budimpešte.

Najstrašnija posledica ovog trenda je dolazak doba bez ljubavi i bez dece, i potpuno uništenje evropske civilizacije. 

U vezi sa svim evropskim trendovima, u Mađarskoj se sve više čuju glasovi o dobrovoljnom izlasku iz EU, i njegovih pristalica ima mnogo. 

Međutim, niko ne može predvideti kakve će posledice imati izlazak Mađarske iz evropske “zone smrti”. Kevehazi smatra da drugi narodi, koji često ne dele principe svojih kukavičkih vođa, mogu slediti primer Mađara.Takvi procesi neće biti ni tihi ni mirni. Ipak, u Budimpešti mnogi već glasno govore: “Postoji život i izvan Evropske unije”.

„Po mom mišljenju, Mađarska ne bi trebala napustiti Evropsku uniju, već opasne liberalne tendencije, po mogućnosti zauvek. Moramo ponovo početi sa izgradnjom nove Evrope ”, zaključuje je politikolog.

Talibani ušli u američke hangare da vide šta su Amerikanci iza sebe ostavili! Više o tome pogledajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA