Najnovije

SVET U ŠOKU: Kijev ukinuo Rusima pravo da glasaju i time pogazio osnovna ljudska prava!

MOSKVA - Predsednik Ukrajine Petro Porošenko naložio je ministru inostranih poslova Pavelu Klimkinu da informiše Moskvu da na teritoriji Ukrajine za građane Rusije ne mogu biti održani izbori za rusku Državnu dumu, zakazani za 18. septembar, saopštio je pres-sekretar ukrajinskog lidera Svajatoslav Cegolkov.

Petro Porošenko (Foto: Sinhua)

Zbog čega je izborni proces nemoguć, u Kijevu nije obrazloženo, preneo je Sputnjik.
Zamenik šefa diplomatije Rusije Grigorij Karasin izjavio je da Moskva od Kijeva očekuje zvanično objašnjenje ovih medijskih navoda.
Krajem avgusta je saopšteno da Centralna izborna komisija Rusije nema nameru da otvara izborna mesta za ruske građane koji žele da učestvuju u izborima za Državnu dumu na teritoriji samoproglašenih republika Donjecka i Luganska zbog straha da ukrajinske vlasti to ne iskoriste u svoje svrhe.
Član CIK Vasilij Lihačev je rekao da se na teritoriji Ukrajine planira otvaranje četiri izborna mesta: u Kijevu, Harkovu, Odesi i Lavovu.
Prema njegovim rečima, bivši ruski ambasador Mihail Zurabov je još pre svoje ostavke upoznao Petra Porošenka o planovima za organizaciju glasanja u ovim mestima.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA