Najnovije

ALARMANTNI PODACI: Deset najvećih korporacija na svetu je jače od 180 država!

Deset najvećih svetskih korporacija, uključujući Epl, Šel i Volmart imaju zajedničku vrednost veću nego što iznosi BDP 180 od 193 države na svetu. Kompanije poput Volmarta ili Epla su finansijski moćnije od Rusije, Belgije ili Švedske.

Korporativizam (Foto: Sinhua)

Pored toga, 69 od 100 najjačih ekonomskih entiteta su sada korporacije, za razliku od država koje su to bile ranije. Ovaj broj je porastao za 6 samo u poslednjih godinu dana. Od 200 ekonomskih entiteta na svetu, čak 153 su korporacije
SAD, Kina, Nemačka, Japan, Francuska i Velika Britanija su šest najjačih ekonomskih entiteta, a njih prate Italija, Brazil i Kanada.
- Ogromna moć korporacija je u srži mnogih globalnih problema, poput nejednakosti i klimatskih promena – Rekao je Nik Dirden, direktor organizacije „Global Justice Now“.
Kampanja čije je sedište u Londonu ulaže napore da održi pritisak na britansku vladu tokom njenog rada u radnoj grupi UN-a. Ona je uspostavljena na inicijativu Ekvadora kako bi se radilo na osiguravanju poštovanje punog spektra ljudskih prava od strane transnacionalnih korporacija.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA