Najnovije

Pogledajte reke krvi na ulicama Bangladeša! (UZNEMIRUJUĆE)

Ulice Dake, glavnog grada Bangladeša, su se pretvorile u reke krvi nakon što su poplavne vode apsorbovale krv koja potiče od žrtvovanja životinja za islamski praznik Eid al Adha.

Krv na ulicama Dake (Foto: Jutjub)

Hiljade ovaca, goveda i krava su zaklane kao deo obeležavanja muslimanskog praznika, i kako bi bile tradicionalno podeljenje siromašnima. Ipak, jaka kiša koja je pala u utorak, kombinovana sa lošim gradskim sistemom za drenažu otpadnih voda, rezultirala je katastrofalnim uslovima na ulicama.
Fotografije i video snimci koji se brzo šire internetom pokazuju šokantne scene u kojima stanovnici Dake pokušavaju da obavljaju svoje svakodnevne obaveze okruženi rekama krvi. Novonastali uslovi ipak nisu zaustavili ljude da nastave sa žrtvovanjima.
Kandker Milatul Islam, direktor preduzeća koje se bavi upravljanjem otpadom u ovom gradu je rekao da je prikupljanje vode problem koji dugo vremena opterećuje Daku, i da ta kompanija radi na rešavanju problema.
Građani su kritikovali napore nadležnih da reše problem. Sa druge strane, mediji i kompanije su optužili građane da za žrtvovanje životinja koriste lokacije blizu svojih kuća, umesto onih koje su predviđene za ovu religijsku aktivnost.
Nadležni su obezbedili oko 1.000 lokacija za žrtvovanje životinja. Međutim, uprkos snažnoj kampanji koja je građane trebala da usmeri ka njima, to nije urodilo plodom. Ovaj praznik je počeo u ponedeljak a završava se u četvrtak.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA