Najnovije

PREDSEDNIK IZNENADA PUTUJE U RUSIJU: Putin diže Tomi rejting

Toma ide u Rusiju kako bi podigao svoj rejting pred izbore! Naime, predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetiće od 12. do 14. oktobra Rusiju, gde će prisustvovati otvaranju počasnog konzulata naše države u Sankt Peterburgu, saopštila je juče agencija TASS pozivajući se na diplomatske izvore.

Putin i Nikolić (Foto: kremlin.ru)

- U Sankt Peterburgu će 12. oktobra biti otvoren Počasni konzulat Republike Srbije. NJegovom otvaranju prisustvovaće predsednik Srbije Tomislav Nikolić - rekao je sagovornik agencije. Izvor je naveo da će tokom predstojeće posete srpski predsednik posetiti niz izložbi, kao i da sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom nije planiran.
Komentarišući to što će narednog meseca aktuelni šef države otputovati u Rusiju, politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da to nije nimalo slučajno. On dodaje i da Nikolić to radi kako bi podigao svoj rejting jer se predsednički izbori bliže, a on još ne dobija podršku SNS-a za svoju kandidaturu.
- Ne verujem da je Nikolić u poziciji da u Rusiji traži podršku za predsedničke izbore, ali će ova poseta biti u funkciji njegove promocije u Srbiji. Predsednik je u poslednje vreme postao znatno aktivniji i to njegovo pojačano delovanje, kako međunarodno, tako i unutrašnje, i te kako ima veze sa približavanjem predsedničkih izbora. On sada po svaku cenu nastoji da podigne svoj rejting.
Nikolić zbog toga odlazi i u Rusiju, polazeći od toga da se obraća naglašenije nacionalnoj ciljnoj grupi. Da mu je cilj da ode u Rusiju i traži da ga podrže na predsedničkim izborima, radio bi to na neki drugi način, a ne tako javno. Verujem da njegova pojačana aktivnost, od posete kineskog predsednika, preko odlaska na Olimpijske igre, do ovog sada, služi da bi podigao svoj rejting - kaže Anđelković. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA