Najnovije

NISU SAMO AMERIKANCI: Još jedna zemlja učestvovala u maskaru na Deir Ez Zoru

Ministarstvo odbrane Australije priznalo je da su njihovi avioni učestvovali u napadima na pozicije sirijske armije u blizini Deir Ez Zora, uzrokujući desetine žrtava.

Ilustracija (Foto: viationspectator.com)

Australija je izrazila saučešće porodicama poginulih vojnika i najavila da će ponuditi punu saradnju u preispitvanju incidenata.
"Australijski avion je bio u grupi brojnih drugih aviona koji su učestvovali u operacijama Koalicije," stoji u izjavi Minstarstva odbrane.
"Australija nikad ne bi namerno gađala jasno označenu sirijsku vojnu jedinicu ili aktivno podržala Islamsku Državu. Izjavljujemo saučešće porodicima svih sirijskih vojnika koji poginuli ili povređeni u ovom incidentu."
Toliko su očigledni bili napadi na Armiju Sirije, da su čak i otvoreni protivnici Asada u australijskim medijima priznali da je akcija bila namerna, i time potvrdili stav zvanične Rusije.

Australija je jedna od mnogih zemalja koje učestvuju u vazdušnim napadima Koalicije u Siriji, koji se odvijaju bez koordinacije sa Damskom. Šta je bio cilj napada na SAA pročitajte OVDE.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA