Najnovije

PROCURELI TAJNI TRANSKRIPTI: Napad 11. septembra nardeio saudijski kralj, SAD ćutale!

Optuženi za pravljenje bombi za Al Kaidu rekao je u Gvantanamu da veruje da je član saudijske kraljevske porodice hteo da ga regrutuje pre 11. septembra. Ova izjava se nalazi u okviru novog objavljenog transkripta, prenose svetski mediji. Dokaza nema, ali da li je Saudijska Arabija ipak bila uključena u napade na SAD?

Osama Bin Laden (Foto: Jutjub)

Šarbi, zatvorenik u Gvantanamu, tvrdi da je razgovarao sa sveštenim licem iz Saudijske Arabije. On se u tom trenutku u telefonskom razgovoru nekom obratio sa „vaše visočanstvo”. Nije jasno da li je u pitanju tadašnji vrhovni vladar Fahd Saud. To je neposredno prethodilo pozivu Šarbiju da se vrati u SAD i da uzme učešće u akciji koja obuhvata i učenje upravljanja avionom.
Komisija koja se bavi istragom optuženih za događaje 11. septembra nije našla nikakve dokaze koji ukazuju da su saudijska vlada kao institucija ili saudijski visoki zvaničnici pojedinačno povezani sa napadom na SAD. El Šarbi je, inače, pohađao koledž u Arizoni.
Ovi transkripti bacaju sasvim novo svetlo na događaje od 11. septembra i potvrđuju sumnje teoretičara zavere da je vrh SAD znao šta se sprema, a da namerno nisu ništa uradili kako bi opravdali svoje buduće vojne akcije na Bliskom istoku. Zanimljivo je, takođe, što je Saudijska Arabija dugogidšnji strateški partner SAD među arapskim svetom, a osim političkih povezuju ih i jaki ekonomski interesi u trogivni i određivanju cene nafte.
Na povezanost vladajuće saudijske porodice i tadašnjeg predsednika SAD DŽordža Buša ukazivao je u više navrata i čuveni američki novinar Majkl Mur. Izvor: Alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA