Najnovije

DAN POSLE EKSPLOZIJA U NJUJORKU: Građani u panici, FBI ne ume da reši slučaj!

Američke federalne i lokalne vlasti pokrenule su istragu povodom ranca u kojem je pronađeno pet eksplozivnih naprava u NJu DŽerziju.

Eksplozija u NJujorku (Foto: Jutjub)

"Ranac je pronađen u kanti za đubre u mestu Elizabet u NJu DŽerziju, ispred lokalnog kluba koji se nalazi u neposrednoj bližini železničke stanice" , izjavio je gradonačelnik Kris Bolvejdž.
"Ko kod da je bacio ovaj ranac u kantu, verovatno je pokušao da ga se otarasi. Ova oblast nije prometna", rekao je Bolvejdž CNN-u.
Gradonačelnik je dodao da su u nedelju, oko 9:30 ujutru, dva čoveka pronašla ranac u kanti za smeće, prenosi CNN.
"Kada su primetili žice i cevi, bacili su ranac i pozvali policiju. U rancu nije pronađen nikakav mobilni telefon niti elektronski tajmer", rekao je gradonačelnik.
Antibombaška jedinica FBI-ja došla je na lice mesta i poslala robota da snimi i ispita uređaj.
"Robot je deaktivirao uređaj, presekao žice i izavao kontrolisanu eksploziju. Znam da postoje i druge naprave, ne znam od čega su sastavljene ali znam da moraju biti uklonjenje", rekao je Bolvejdž.
Policija je pretražila sve kante u toj oblasti, ali nisu pronašli ništa sumnjivo.
Svi vozovi koji saobraćaju kroz ovu oblast u oba pravca su zaustavljeni, saopštila je železnička agencija.
Ne postoje indikacije da je ovaj incident u oblasti Elizabet na bilo koji način povezan sa eksplozijom u Nujorku, u kojoj je povređeno 29 osoba.
U NJujorku, istraga o eksploziji je pregledom video nadzora ustanovila da je isti čovek primećen u blizini eksplozije kao i četiri bloka dalje gde je pronađena improvizovana eksplozivna naprava od ekspres lonca, nalik onoj koja je eksplodirana na Bostonskom maratonu, prenosi CNN, pozivajući se na više lokalnih i federalnih neimenovanih izvora.
Drugi njujorški mediji navode da je privedeno pet osoba, ali FBI nije potvrdio ove navode.
Eksplozije su uznemirile stanovnike Čelzija, dela Menhetna, koji su zatražili sklonište u oblasti sa mnogo restorana, podzemnih stanica, prodavnica, preduzeća i umetničkih galerija.
Od nedelje, 26 povređenih je iz bolnica pušteno na kućno lečenje.
U subotu je došlo i do manje eksplozije na mestu gde je planirana humanitarna trka marinaca, koja je otkazana iz bezbednosnih razloga u NJu DŽerziju.
Nešto kasnije, takođe usubotu, utržnom centru u Minesoti je muškarac koji je bio obučen u odelo privatnog obezbeđenja, uzivikujući ime Alaha, izbo nožem devet osoba.
Vlasti istražuju sva tri slučaja kao moguća dela terorizma.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA