Najnovije

KRAJ PRIČE: Sirijska komanda proglasila završetak primirja!

Komanda Sirijske armije objavila je saopštenje kojim je i zvanično okončano primirje kojeg su se, kako tvrde, jedino oni i pridržavali.

Sirijski borac (Foto: SAA/Pravda)

Komanda Sirijske armije proglasila je kraj primirja na celoj teritoriji zemlje. "Nadali smo se da će ovo primirje predstavljati istinsku priliku da se zaustavi krvoproliće, ali se terorističke grupe nisu pridržavale niti jedne tačke dogovora o primirju. Broj incidenata kojima su prekršil primirje prešao je 300", prenela je sirijska državna agencija Sana saopštenje vojnog vrha.
KAko se navodi u saopštenju, Sirijska armija je prikazala najviši nivo trpeljivosti prilikom tih incidenata. Štaviše, naoružane terorističke grupe su iskoristile prekid vatre kako bi se pregrupisale i mobilisale nove snage i sada se spremaju da pokrenu nove napade na stambena područja u više regiona širom zemlje, uključujući i Alepo, tvrdi sirijski vojni vrh. 
Prekid vatre na celoj teritoriji Sirije stupio je na snagu 12. septembra u 16 časova po lokalnom vremenu. Dogovor koji su zaključili šefovi diplomatija Rusije i SAD-a je uključivao sve grupacije koje su ga prihvatile. Prema podacima ruskog ministarstva odbrane koje je lansiralo veliki broj bespilotnih letelica kojima je primirje nadgledano, jedino se Sirijska armija pridržavala dogovora, dok su sa svoje strane sve oružane grupacije koje podržava SAD konstantno vršile oružane napade na njihove snage. Pre dva dana i "kolakicija za borbu protiv terorizma" okupljena oko SAD-a bombardovala je položaje sirijske vojske ubivši i ranivši pritom veliki broj sirijskih vojnika. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA