Najnovije

OVK JE I DALJE NAORUŽANA: Uniformisani albanski teroristi prete - očekujte bombu 21!

PRIŠTINA - Vodeći kosovski mediji i portali objavili su danas seriju fotografija preuzetih sa Fejsbuk stranice „Muja Krasnići, legenda albanskog naroda“ – uniformisanih i naoružanih muškaraca, navodnih pripadnika zvanično nepostojeće OVK, sa jedne od svojih navodnih novih vežbi.

Šiptari - zlo na Balkanu (Foto: BotaSot)

Međutim, na ovoj Fejsbuk stranici pre 14 sati objavljena je poruka da se „21. očekuje bomba“, odnosno, kada će biti objavljena imena „‘vojnika’ specijalne 113. brigade OVK“. U kratkom objašnjenju ovih fotografija navedeno je da se radi o „specijalnoj 113. brigadi OVK ‘Muja Krasnići’ – iz „operativne zone Drenice“.
Fotografije naoružanih i uniformisanih navodnih pripadnika OVK sa fantomkama na glavama su navodno nastale nedavno, tokom treninga u selu Obrinje. Međutim, kosovski mediji ne prenose status na samoj Fejsbuk stranici „Mujë Krasniqi Legjend E Popullit Shqiptar“, javne ličnosti koju je lajkovalo skoro 16.000 ljudi, a koji je objavljen pre 14 časova: „Očekuje se bomba 21, objavljivanje imena aktivnih vojnika 113. brigade ‘Muja Krasnići’. Prva imena koja će izaći su iz mesne zajednice Dobra Voda. Sela koja su u okviru mesne zajednice su: Dobra Voda, Čabič, Zabrđe, Riđevo, Glareva, Dobri do, Štarica, Sićevo i Jašanica. Prva imena koja će biti objavljena su iz rodnog sela komandanta Muje Krasnićija. Odande će početi prvi udarac,“ doslovce piše na ovoj stranici. Na ovoj stranici se još danas prenose i svi napisi iz kosovske štampe o aktivnostima ove navodne jedinice OVK.
Na njoj su česti slični statusi – fotografije uniformisanih i naoružanih ljudi sa terena i sa vežbi, navodno sa Kosova. U opisu Muje Krasnićija, kojeg su prema srpskim izvorima, 1998. godine ubile jugoslovenske snage bezbednosti dok je pokušavao da prokrijumčari oružje na Kosovo, predstavljena je njegova biografija kao pripadnika OVK. Podsetimo, sredinom aprila, naoružani i uniformisani pripadnici takozvane Albanske nacionalne armije, koja je 2003. zvanično označena kao teroristička formacija, pojavili su se u regionu Južne Mitrovice, kako je ekskluzivno tada javio kosovski portal veriu.info, čiji je novinar bio gost smotre „21. brigade“ ove paravojne strukture. Glavnokomandujući ANA-e, bez otkrivanja identiteta, u pismu javnosti tada je pozvao svoje „borce“ da se pripreme za „dalji rad na zaštiti nacionalnih interesa“, zato što „paralelne strukture“ u Severnoj Mitrovici „muče autohtone Albance“, dok njihovi nekadašnji „saborci u borbi za mir“ – na vlasti „pohlepno pune svoje džepove“. Oni su tada tvrdili da se ANA nalazi u više delova Kosova, ali i u Albaniji, Makedoniji, „Preševskoj dolini“, da je dobro organizovana, dobro trenirana i može brzo da se mobiliše. Izvor: Kosev - Sever portal

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA