Najnovije

PUTIN: Ne stojimo iza hakerskih napada u SAD!

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da ne zna ko stoji iza špijuniranja Demokratske stranke SAD, ali da je važno da su informacije objavljene.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

U razgovoru dva dana pre zasedanja grupe G20 u Kini sa predsednikom Barakom Obamom i drugim svetskim vođama, Putin je rekao da je nemoguće ustanoviti ko je obelodanio osetljivu elektronsku poštu Demokratske stranke, ali da to nije uradila ruska vlast.
"Zar je bitno ko je otkrio ove podatke? Važno je da su podaci prezentovani javnosti. Nema potrebe odvlačiti pažnju javnosti od srži problema ističući beznačajna pitanja oko toga ko je to uradio, ali vam želim ponovo reći da ne znam ništa o tome i da državni vrh Rusije nije upleten", dodao je Putin.
Podaci iz elektronske pošte, koje je u julu objavio "Vikiliks", pokazuju da je postojalo favorizovanje predsedničkog kandidata Hilari Klinton od strane Demokratskog nacionalnog komiteta.
Obama je rekao u avgustu da bi razgovarao ovoj temi sa Putinom ako je Rusija odgovorna, ali da to ne bi teže poremetilo odnose te dve zemlje.
Izvor: Srna.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA