Najnovije

RASULO NA FRONTU: Kurdske jedinice se iznenada sukobile sa Arapima unutar svoje vojske!

RAKA- Pripadnici arapskih jedinica u okviru Kurdskih snaga, koje podržava Amerika u Siriji počele su masovno da napuštaju postojeću koaliciju. Kako kaže njihov vođa Liva Al-Tahrir oni napuštaju savez sa Kurdima jer žele novi model saradnje. Nakon čega su ih Kurdske snage napale blizu sela Suluk jugo-istočno od Tel Abjada u provinciji Raka.

Borci u Siriji (Foto: Sinhua)

Kurdske milicije su takođe pokušale da opkole Al Tahrirove punktove blizu sela Kanaira lociranom severo-istočno od Suluka. Najmanje 50 Al Tahrirovih militanata se trenutno nalazi u gradu Jarabulus gde su se pridružili turskim snagama koje se nalaze na severu Siriji. Komandanti arapskih jedinica Al Tahrir i Abo Kafrzita se prema nekim izveštajima sada nalaze u Turskoj.
Sa druge strane arapske tenzije sa Kurdima su pojačane u mestu Ajn Isa gde je kurdska vojska poslala trupe kako bi zauzela prilaze mestu. Sa druge strane komandnat arapskih snaga Ahrar Raka tvrdi da su Kurdi proterani iz tog grada i još pet okolnih sela.  
Prema poslednjih izveštajima sa fronta pokret Hazam, Jabat Tuvar i Jabat Al Hak su se pridružili turskim snagama u operaciji "Štit Euvrata".
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA