Najnovije

UPOZORENJE BIVŠEG DIPOLOMATE: Hilari će započeti nuklearni rat protiv Rusije, ne preza od atomskog oružja za interese moćnika!

Demokratska kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton, ukoliko bude ušla u Belu kuću, započeće nuklearni rat protiv Rusije ili Kine, upozorava bivši američki diplomata DŽejms DŽordž DŽetras. On podseća da ne postoji vojni sukob koji Hilari nije podržala i tvrdi da bi kao predsednica Amerike izabrala čak i atomsko oružje kako bi zaštitila interese moćnika.

Hilari Klinton (Foto: Sinhua)

Ratoborno okruženje

DŽetras, koji je 18 godina bio savetnik za spoljnu politiku republikanaca u Senatu, kaže da je Klintonova oduvek bila zagovornik beskonačnog rata u cilju zaštite američkih interesa.
- Nije bilo rata koji ona nije odobrila. Ona istinski veruje u ideju da Amerika, kao jedini predstavnik naprednog čovečanstva, može upotrebom vojne sile da transformiše svet. Zbog toga, ako postane predsednica SAD, imaćemo bezbroj regionalnih ratova u svetu, a vrlo verovatno i nuklearni sukob s Rusijom ili Kinom, ili obe te zemlje - izjavio je DŽetras za ruski Radio Sputnjik.
On je dodao da se Hilari okružila ljudima koji misle isto ili slično kao ona, zbog čega je atomska katastrofa još izvesnija.
- Tu je, na primer, Majk Morel, bivši direktor CIA koji želi da pobije Ruse u Siriji kako bi ostvario svoj cilj. Uz nju je i Mišel Flurnoj, bivša službenica Pentagona, koja želi da sravni Siriju sa zemljom čim Hilari uđe u Belu kuću, a ona postane sekretarka odbrane - objašnjava bivši američki diplomata.
DŽetras podseća da je Klintonova tokom kampanje već pretila ratom Rusiji.
- Nakon što su hakovani mejlovi Demokratskog nacionalnog komiteta, iz kojih je otkriveno da je Hilari "smestila" stranačkom protivkandidatu Berniju Sandersu i preotela mu predsedničku nominaciju, za to je optužila Moskvu. Ona i njeni saveznici ubeđeni su da su za hakovanje krivi sajber-kriminalci Kremlja. Zapretila je vojnom silom ukoliko se dokaže da je Rusija zaista umešana u to - navodi američki stručnjak.
Prema njegovim rečima, Klintonova i oni koji je podržavaju već prave uvod za sukob s Rusijom.
- Nekada je Rusija bila komunistička zemlja, pa je zato bila loša. Danas američki centri moći više ne mogu da igraju na tu kartu, pa su zaigrali na varijantu rusofobije. Oni pokušavaju da predstave ruskog predsednika Vladimira Putina kao despota koji je dozvolio veliki uticaj crkve na društvo, ali brani istopolne brakove, transrodne osobe i strane organizacije. Stvaraju sliku da otima tuđu teritoriju poput Krima, da brani diktatore poput Bašara el Asada i da navija za republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa jer njim može da manipuliše - zaključio je DŽetras za Sputnjik.

Od BiH do Sirije

Sa njim su saglasni i drugi američki stručnjaci. Analitičar Majk DŽefers kaže da ga od Hilari ništa ne bi iznenadilo i podseća da je ona još od vremena kad joj je muž Bil Klinton bio predsednik SAD podržavala ratove.
- Podsticala je supruga da napadne srpske snage u Bosni 1994, a samo pet godina kasnije da bez saglasnosti UN bombarduje Srbiju. Dok je bila senatorka NJujorka, glasala je za američku invaziju na Irak 2003. Nakon što je 2009. postala državna sekretarka u administraciji predsednika Baraka Obame, izazvala je "arapsko proleće" i nasilno rušenje režima u Egiptu i Tunisu. Zatim je 2011. rešila da napadne Libiju i ubije lidera te zemlje Muamera el Gadafija. Istovremeno je podržala sukob u Siriji šaljući oružje pobunjenicima kako bi svrgla režim Bašara el Asada. Dala je i pare opoziciji u Ukrajini, koja je kasnije svrgla proruski režim - ističe DŽefers.

Buš Stariji glasa za Hilari?!

Bivši američki predsednik iz redova republikanaca DŽordž Buš Stariji glasaće za demokratu Hilari Klinton. To je za "Politiko" izjavila Ketlin Hartington Kenedi Taunsend, bratanica ubijenog predsednika SAD DŽona Kenedija. Ona je navela da se s Bušom nedavno srela u Mejnu i da joj je tom prilikom otkrio za koga će glasati.
- Predsednik mi je rekao da će glasati za Hilari - navela je ona i okačila fotografiju s Bušom Starijim na Fejsbuku. Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA