Najnovije

PRAVE DIL SA NEMCIMA: Šiptari prodaju Trepču ispod žita!

Kosovska agencija za privatizaciju potpisala je ugovor sa nemačkom kompanijom HPC u konzorcijumu sa renomiranom svetskom kompanijom "Ernst end Jang" za pružanje profesionalnih usluga za sprovođenje studije izvodljivosti Trepče, sa strateškom orijentacijom za njen razvoj, po ceni od 598.920 evra.

Trepča (Foto: JuTjub)

Ugovor je trebalo da bude potpisan početkom jula, ali je potpisivanje odloženo zbog razmatranja žalbe Telu za reviziju nabavki, navodi portal "KosSev“. 
- Studija izvodljivosti leži u dve oblasti - dalji razvoj Trepče uz oslanjanje na trenutnu situaciju, nova tržišna kretanja, tehnologija i isprobavanje novih poslovnih modela za eksploataciju rude do finalnog proizvoda i davanje preporuke za strateški pristup u vezi sa sprovođenjem novih aktivnosti za postizanje dodatne vrednosti - navodi se u saopštenju Kosovske agencije za privatizaciju.
Osim toga, ova studija daće preporuke o najboljim alternativama za revitalizaciju i transformaciju Trepče, a takođe će potencijalnim investitorima ponuditi potrebne podatke i informacije za dalje investicije. Agencija kontinuirano sarađuje sa parlamentom takozvane Republike Kosovo i koordinisala je svoje aktivnosti kako bi se ugovor potpisao na vreme. KAP i Trepča su već završili deo posla, uključujući preliminarne analize kreditnih zahteva, registraciju imovine preduzeća i izveštaj o proceni mineralnih rezervi.
- Ova studija prethodiće planu o reorganizaciji Trepče, a odbor i menadžment KAP su u potpunosti posvećeni i obavezuju se da preduzmu sve neophodne korake u okviru svojih ovlašćenja kako bi se uspešno ispunio ovaj cilj i postiglo konačno rešenje, povoljnije za budućnost Trepče - stoji u saopštenju.

Izvor: vesti-online.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA