Najnovije

LINTA: Otvorena obnova ustaštva u Hrvatskoj

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje da tzv. misa za 35 ubijenih ustaških generala i pukovnika NDH koja je održana u bazlici Presvetog srca Isusova u Zagrebu predstavlja još jedan u nizu dokaza da je u Hrvatskoj na delu "otvorena obnova ustaštva".

Miodrag Linta (Medija centar)

Linta poziva hrvatsku vlast, HDZ i vrh Katoličke crkve da najoštrije osude veličanje ustaških zločinaca, kao i prisustvo člana HDZ-a i sveštenika na pomenutoj misi, navodi se u saopštenju.
On klaže da je na misi bilo prisutno nekoliko sveštenika, poslanik u Hrvatskom saboru i član HDZ-a Željko Glasnović, režiser sramotnog revizionističkog filma Jakov Sedlar i preko 100 posetilaca.
- Sveštenik Dragan Majić je, između ostalog, rekao da su ubijeni ustaški generali i pukovnici, ne osvedočeni zločinci, već velikani, mučenici i nevine žrtve koji su se tobože borili protiv velikosrpske hegemonije i dominacije. Kaže i da treba slaviti 10. april, dan osnivanja zločinačke NDH i da je nad Hrvatima posle Drugog svetskog rata počinjen genocid - navodi Linta.
Linta smatra da vlast u Hrvatskoj blagonaklono gleda na obnovu fašizma u Hrvatskoj i samo povremeno njeni predstavnici, uključujući i hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović, izdaju saopštenje ili daju izjavu za medije da se tobože ograđuju od govora mržnje, vređanja na nacionalnoj i verskoj osnovi i netrpeljivosti. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA