Najnovije

SAD I EU: Na Rusiji je da spasi primirje u Siriji

Ministri spoljnih poslova Francuske, Italije, Nemačke, Britanije, SAD i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost saopštili su u subotu da je na Rusiji da obezbedi primirje u Siriji, javlja danas AFP.

Sirija (Foto: Sinhua)

"Odgovornost je na Rusiji da dokaže da je voljna i sposobna da preduzme vanredne korake kako bi spasla diplomatske napore", navodi se u saopštenju izdatom u subotu.
Na zahtev Britanije, Francuske i SAD, Savet bezbednosti UN sastaće se danas radi razgovora o eskalaciji nasilja u drugom najvećem sirijskog gradu Alepu, navele su diplomate.
U snažnim vazdušnim napadima juče su oštećene zgrade i ubijeno najmanje 45 civila u Alepu, dva dana nakon što je sirijska vojska najavila ofanzivu kako bi povratila istočni deo grada iz ruku pobunjenika.
Generalni sekretar UN Ban Ki-mun izrazio je zapreprašćenje inteziviranjem borbi u Alepu i upozorio da bi upotreba modernog oružja u tom gradu mogla da rezultira ratnim zločinima.
Sedmodnevno primirje koje su dogovorile SAD i Rusija završeno je u ponedeljak, a pokušaji da se prekid vatre obnovi su propali, podseća francuska agencija.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA