Najnovije

AKO SE NE ODAZOVE, HAPSIĆE GA SIPA: Dodik pozvan na saslušanje u vezi sa referendumom!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvan je na saslušanje u svojstvu osumnjičenog u predmetu koji se tiče održavanja referenduma o Danu Republike u RS.

SIPA (Foto: tuzilastvo.ba)

U Tužilaštvu je, naime, toj agenciji potvrđeno da je Dodik pozvan da svedoči u predmetu koji se odnosi na neizvršavanje Odluke Ustavnog suda BiH.
Tužilaštvo BiH je ranije danas saopštilo da se u vezi s tim prikuplja određena dokumentacija, te da će određene osobe biti pozvane na saslušanje. Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je večeras da je, ukoliko se predsednik RS Milorada Dodik ne odazove na poziv koji mu je Tužilaštvo uputilo u svojstvu osumnjičenog u predmetu u vezi s referendumom, moguće izdati naredbu za prisilnim privođenjem koju će najverovatnije sprovesti SIPA. ''Ako se ne odazove, a razlog za neodazivanje bude neopravdan, da nije bio sprečen nekom višom silom, izdaje se naredba za prisilnim privođenjem. Tu je Zakon o krivičnom postupku vrlo jasan - niko nema pravo da se ne odazove pozivu Suda ili Tužilaštva'', rekao je Mektić u Dnevniku sarajevske TV1. Na pitanje koja bezbednosna agencija je nadležna da izvrši eventualno prisilno privođenje, Mektić je rekao da bi u ovom konkretnom slučaju to najverovatnije bila SIPA (Agencija za istrage i zaštitu). Izvor: rs.sputniknews.com/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA