Najnovije

BITKA ZA VOJVODINU: Dva funkcionera se bore za prevlast među naprednjacima!

Netrpeljivost između Igora Mirovića, premijera Vojvodine, i Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada, te njihova borba za naklonost Aleksandra Vučića, podelila je Novi Sad i pokrajinu.

Igor Mirović (Foto: Jutjub)

Ova partija u Vojvodini već godinama se deli na Mirovićevu i Vučevićevu struju. Sve je kulminiralo ovog leta kada je Vučević dobio visoku stranačku funkciju potpredsednika, a Mirović preuzeo mnogo jaču izvršnu funkciju vojvođanskog premijera.
- Do sada je Vučević bio broj jedan u Vojvodini, ali se Mirović novom pozicijom zahuktava, veliki projekti slede, biće u žiži interesovanja. Problem je što jedan drugog ne mogu da kontrolišu, a voleli bi. Deluje da Vučević više sluša Vučića, iako i Mirović to naravno mora da radi, ali primetno manje, dok u stranci i dalje figurira kao struja predsednika Tomislava Nikolića što produbljuje razdor – rekao je istaknuti član SNS iz Novog Sada. Sve veći problem je i koalicija SNS sa Ligom socijaldemokrata u Novom Sadu. Gradski odbor SNS ima odlične odnose sa LSV koji konstantno idu uzlaznom putanjom, ali naprednjaci u pokrajini ne dele njihovo oduševljenje novim partnerima. S druge strane, rebalansom gradskog budžeta je otkriveno kako je pokrajina smanjila uplatu Novom Sadu u stavci "Kapitalni namenski transferi" za 240 miliona dinara. No, na poslednjoj sednici odbora za budžet i finansije novosadskog parlamenta rečeno je da je razlog tome to što je pokrajina ocenila da grad neće završiti neke planirane projekte do kraja godine, pa novac sada nije uplaćen. Na sve ovo Vučević i Mirović odgovaraju da svađe nema. - To su gluposti i besmislene izmišljotine – kratko je odgovorio gradonačelnik Vučević. Mirović navode o netrpeljivosti između njega i Vučevića naziva budalaštinama, te kaže da među vojvođanskim naprednjacima nema struja nego samo rada. - To su sve gluposti. Valjda zgrade Radio-televizije Vojvodine, Hitne pomoći i Sentandrejski put koje zajedno finansiramo to sve negiraju. Nikakve uplate nisu smanjene, "Kapitalni namenski transferi" su generalna pozicija i povećano je finansiranje na drugim mestima. Za nekoliko dana potpisujemo sporazum o zajedničkim investicijama sa Novim Sadom – izjavio je Igor Mirović. Zbog prepucavanja grada i pokrajine odugovlači se i izbor direktora programa i glavnog urednika Prvog programa Radio-televizije Vojvodine, koji i dalje imaju v.d. status. Svako ima svoje favorite, a rešenje je toliko daleko da su novi glavni ljudi na RTV trenutno međusobno posvađani. Jedni više naginju gradu, a drugi pokrajini. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA