Najnovije

CNN: Zapad Rusiji uveo sankcije, a ona za to vreme postala sila!

Pre dve godine na samigu G20 u australijskom gradu Brizbejnu, Rusija je naišla na hladan prijem, ali je uticaj Moskve otada toliko porastao da se ona više ne može ignorisati, ocenio je CNN.

Rusiji postala sila (Foto: Jutjub)

Komentator američke televizije Metju Čens u ovom kontekstu naglašava da je Zapad jedno vreme posle „rimskih događaja“, verujući u dejstvo američkih i EU-sankcija uvedenih protiv Moskve, govorio o „izolaciji Rusija“, a da se ona vratila na svetsku scenu kao sila koju „dvadesetorica“ ne bi mogla da ignorišu – čak i kad bi to poželela. „Pretvaranje Rusije u silu naročito je primetno u Siriji u kojoj je velika operacija ruske ratne avijacije izmenila vojni odnos snaga u korist saveznika (Rusije) Bašara Asada“ – podvlači američka televizija.
CNN prognozira da će Vladimir Putin na samitu G20, koji će biti održan 4. i 5. septembra u Kini, biti „gost broj 1“. Upravo zbog Sirije i situacije u Ukrajini.
„Dvadesetorica“ će u Kini razgovarati o „Gradnji inovativne, zdrave i međusobno povezane i inkluzivne svetske ekonomije“.
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA