Najnovije

OVAJ OPET PROVOCIRA: Špijun krao recept za pljeskavice?

Zoran Milanović nije mogao da odoli, a da ne prokomentariše u svom stilu hapšenje hrvatskog špijuna u Srbiji. Ministar spoljnih poslova Hrvatske kaže da je to "trećerazredna TV sapunica" i "cirkus Kolorado". Premijer u ostavci: Ma kakav špijun! To je nova srpska provokacija?

Zoran Milanović (Foto: Jutjub)

Predsednik SDP-a, Zoran Milanović komentarisao je hapšenje špijuna Čede Čolovića.
- Ne mogu to komentarisati, ne znam ni što bi on mogao odati, kakve tajne. Možda recept kako se prave leskovačke pljeskavice - rekao je Milanović, piše "Večernji list".
On je dodao da se vlast u Beogradu "ponaša kao da je osnovala Europsku uniju".
Milanović je ponovio izjavu o "šaci jada", a aktelnu srpsku politiku ocenio je kao kontinuirano agresivnu i nazadnu, te kao politiku koja je nanela štetu srpskom narodu i donela mu istorijski "svu bedu ovoga sveta", prenela je hrvatska agencija Hina.
Istovremeno, naveo je da ga je bivši srpski predsednik Boris Tadić u Srbiji uzeo u zaštitu i nazvao ga "oficirom srpskih interesa i džentlemenom u ponašanju i dogovoru".
Slučaj špijunske afere prokomentarisao je i ministar spoljnih poslova Hrvatske Miro Kovač koji je rekao da je hapšenje kao "trećerazredna epizoda sapunice".
"Mi smo od juče popodne u stalnom kontaktu s hrvatskim predstavništvom u Srbiji. Pokušali smo da saznamo od relevantnih srpskih državnih tela o čemu je reč. Mogu vam reći da sve do sad nikakvu informaciju naše veleposlanstvo, uprkos tome što je insistiralo, nije dobilo od vlade Republike Srbije i mi o tome službeno ne znamo ništa", rekao je Kovač novinarima u Bratislavi.
"Budući da je to plasirano u medije, a ne našoj hrvatskoj strani, ispada da je to neka vrsta trećerazredne epizode u ovoj sapunici koja se nama u Hrvatskoj servira već nedeljama. To je neka vrsta 'cirkusa Colorado'", kazao je Kovač.
Naglasio je da je to za njega "koji želi raditi ozbiljan posao, a ne baviti se ovakim načinom komuniciranja preko medija", zaista neozbiljno te izrazio uverenost da će se strasti u Srbiji smiriti.
Isto to, kazao je Kovač, izneo je Ivici Dačiću sa kojim u Bratislavi učestvuje na sastanku šefova diplomatija 28-orice s ministrima iz zemalja kandidata. S njim se, kako je rekao, "video i sinoć i jutros".
"Rekao sam istu stvar kolegi Dačiću, da ne želimo učestvovati u nekakvoj jeftinoj sapunici. Hajde da ozbiljno radimi. Ja se tako ponašam, a to očekujemo i od kolega u Srbiji", rekao je Kovač.
Ovim povodom se oglasio i odlazeći premijer Hrvatske Tihomir Orešković.
On je za HTV izjavio da je razgovarao s direktorom Sigurnosno-obaveštajne agencije Danielom Markićem koji mu je rekao kako uhapšena osoba nije hrvatski špijun.
- Znamo da je bio major JNA, da se u vreme Domovinskog rata borio na srpskoj strani, da ima hrvatsko i srpsko državljanstvo. Više informacija očekujemo od Ministarstva spoljnih poslova - rekao je Orešković i dodao:
'Nadam se da ovo nije još jedna srpska provokacija'.
U Beogradu je juče uhapšen Čedo Čolović koji se sumnjiči da je špijunirao u korist Zagreba.
Izvor: Alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA