Najnovije

NAJBRŽI PRESRETAČI NA SVETU: Putinovo najpouzdanije oružje iz doba SSSR-a! (VIDEO)

Ruski avioni MiG-31 izveli su simulacije vazdušnih borbi u gornjem delu atmosfere iznad Kamčatke na ruskom dalekom istoku, objavili su iz ruske pacifičke flote u četvrtak.

Najbrži presretač u doba SSSR-a (Foto: Jutjub)

- Piloti vazduhoplova MiG-31 vežbali su simuliranu vazdušnu borbu u stratosferi, dok je druga posada glumila metu – objavili su iz ruskog vazduhoplovstva, a izjavu je preneo Interfaks.
– Vežba se fokusirala na odbrambene i napadačke manevre na velikim visinama – dodali su.
Posade ekskadrile vazduhoplova MiG-31 takođe su simulirale protivraketne manevre i izvodile zračne vratolomije kako bi ostvarili bolje taktičke pozicije prilikom napadanja “hipotetskih agresora”.
MiG-31, vazduhoplov NATO-ve kodne oznake Foxhound, nadzuvčni je presretač sovjetskog dizajna i trenutno najbrži vazduhoplov na svetu u vojnoj službi.
Vazduhoplov može dosegnuti visine od 30 kilometara i sposoban je srušiti satelite u orbitama do visine 120 kilometara. Takođe, može presretati mete brzinom pet puta većom od brzine zvuka. Kamčatka je često poprište održavanja ruskih vojnih vežbi, a tamo se nalazi i jedna od najvažnijih ruskih pomorskih baza gdje je usidrena većina ruske pacifičke flote. Uz to, tu je matična baza većine ruskih nuklearnih podmornica. Pogledajte video: Izvor: Telegraf/Net.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA