Najnovije

PRAVI POKLON PRIJATELJU: Putin Si Đipingu doneo kutiju ruskog sladoleda!

Iako su Moskva i Peking u prilično toplim međusobnim odnosima, ruski predsednik Vladimir Putin doneo je danas kineskom kolegi Si Đinpingu ledeni poklon - kutiju ruskog sladoleda!

Putin i Si Điping (Foto: Sinhua)

Putin je kineskom predsedniku poklon uručio kada su se danas sastali u zvaničnoj vladinoj gostinskoj kući u gradu Hangdžu na istoku Kine, na marginama samita G20 koji se tamo održava, javlja AFP.
- Obećao sam da ću vam ovo doneti. Doneo sam vam celu kutiju sladoleda - rekao je ruski predsednik, ne precizirajući kog je ukusa njegov ledeni poklon.
Si je zahvalio Putinu na ljubaznom gestu, dodavši da je zavoleo ruski sladoled tokom svojih mnogobrojnih zvaničnih poseta Moskvi.
- Svaki put kada dođem u Rusiju, zamolim da mi kupe ruski sladoled. Kasnije ga jedem kod kuće - rekao je kineski predsednik, navodi francuska agencija, pozivajući se na komentare ruske delegacije.
- Vi imate najbolji šlag, zato je vaš sladoled izuzetno ukusan. Veoma mi se dopada - istakao je Si.
Dva lidera su, tradicionalnijim diplomatskim jezikom, obećala "jaču saradnju", rekao je kineski predsednik.
Putin je, inače, nedavno bio iznenađen zabranom izvoza ruskog sladoleda u Kinu, navodi Sputnjik.
Ruski predsednik se, naime, na marginama Istočnog ekonomskog foruma nedavno sastao sa jednim kineskim privrednikom koji mu je tom prilikom rekao da u njegovoj zemlji nije dozvoljen uvoz ruskog sladoleda u većim količinama.
- Iznenadili ste me zabranom izvoza sladoleda, kao da je to naše nacionalno nasleđe ili kulturna vrednost. Prvi put čujem za to - rekao je tada Putin, najavivši da će od sada predsedniku Siu nositi na poklon sladoled svaki put kada se sastanu.
Drugi Istočni ekonomski forum održan je 2. i 3. septembra, a prisustvovale su mu delegacije iz Kine, Japana, Južne Koreje, Indije, Vijetnama, Australije, SAD, Singapura i drugih zemalja, podseća Sputnjik. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA