Najnovije

NAPAD NA RUSE U TARTUSU: Dve eksplozije kod baze ruske mornarice u Siriji!

Dve jake eksplozije odjeknule su u sirijskoj luci Tartus koju ruska avijacija koristi kao svoju bazu. Prema prvim izveštajima, dve eksplozije dogodile su se na auto-putu Safita na ulazu u Tartus, a napadnuti su i Homs i sela kraj Damaska.

Dve eksplozije kod baze ruske mornarice u Siriji (Foto: Jutjub)

"Dobili smo informacije o dvostrukoj eksploziji na ulazu u grad Tartus, na državnom auto-putu, ispod mosta Arzune", citiraju RIA Novosti lokalnu policiju.
Stradalo je najmanje 16 osoba, dok je barem 40 ranjeno, naveli su sirijski državni mediji. Samo u Tartusu poginulo je njih 11, i to prilikom eksplozija na mostu Arzun. U Homsu je eksplodirala automobil-bomba, a broj poginulih još nije zvanično objavljen, navela je agencija SANA. Sumnja se da iza napada stoji Islamska država, ali niko za sada nije preuzeo odgovornost za eksplozije.Istovremeno su se dogodile eksplozije na kontrolnom punktu u prestonici, Damasku, i Homsu, gradu na zapadu zemlje.
Tartus je druga po veličini luka u Siriji i Sovjetski Savez je godinama imao tu svoju pomorsku bazu. Sada je koriste snage mornarice Ruske Federacije. Izvor: Kurir/Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA