Najnovije

RUSKI AMBASADOR: Imamo bolje odnose sa Srbijom, a Hrvatska neće dobro proći kad padnu sankcije!

O tome kakve odnose Rusija ima sa Srbijom a kakve sa Hrvatskom Azimov kaže da njegova zemlja poštuje spoljnu politiku Hrvatske, i želi da "reše sve bilateralne probleme sa svojim komšijama".

Anvar Azimov (Foto: Jutjub)

Ne mešamo se, no istovremeno molimo hrvatsko vođstvo da pronađe realistična rešenja. Balkan je bitan i Rusiji i SAD-u i EU, i želimo imati dobre odnose sa svima, no bolje razvijene odnose imamo sa Srbijom. U svakom slučaju, ne želimo da Hrvatska posmatra Rusiju kroz prizmu naših odnosa sa Srbijom", rekao je Anvar Azimov ambasador Rusije u Hrvatskoj..
On ističe da mu je divno kako Hrvati vole svoju zemlju.
"Divim se tome, no istovremeno jedna od mojih negativnih impresija jeste vaša velika zavisnost u spoljnoj politici od Zapada. Godinu sam dana ovde i pokušavao sam deset ministara pozvati u Rusiju, na forume, konferencije... Niko od njih nije posetio Rusiju. Dajemo političke signale, mi ne želimo izvući Hrvatsku iz EU i NATO, ali istovremeno Rusija može nadopuniti ono što vam nedostaje. Hrvatske mandarine, kruške, riba... Sve to dolazi na rusko tržište, ali kroz treće zemlje, i oni na tome zarađuju, a ne vi", kaže Azimov i dodaje:
"Naravno, sankcije će se završiti za godinu ili dve, a Rusija će tada postavljati narudžbe za kupovinu roba, ali procenjujući ko se kako ponašao u vreme sankcija. A u tom slučaju Hrvatska neće dobro proći." Izvor: vecernji.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA