Najnovije

Svetsko prvenstvo u savateu: Srpski borci kreću u lov na medalje u Hrvatsku (FOTO)

Reprezentacija Srbije u sredu kreće na Svetsko prvenstvo u savateu, koje se održava u Varaždinu, u Hrvatskoj od 07-11. septembra 2016. godine.

Srpski borci kreću u lov na medalje u Hrvatsku (Foto: Pravda)

Okosnicu reprezentacije opet čine članovi SK „Vojvodina“ koji su do sada osvojili najviše medalja na međunarodnim takmičenjima, tako da se i sada od njih očekuju najsjajnije medalje. Siniša Zeljković, Igor Pantić, Goran Bajšanski, Kristina DŽolić i Divna Vujanović, koji se takmiče u disciplini aso savate, na čelu sa trenerom Miroslavom Odžićem, spremali su se od početka godine i jedva čekaju da odmere snage sa kolegama iz preko 40 zemalja iz celog sveta.

Takmičari savate discipline kan de kombat, Igor Pantić i Branislav Vajda, koji su započeli da rade ovu disciplinu u Srbiji, imali su veliku pomoć u pripremama za svetsko prvenstvo od Gerarda Šmita iz Nemačke, predsednika Kan de kombat komisije FISav (Svetske savate federacije). 

Šmit koji je dugogodišnji prijatelj kluba se svake godine rado vraća u Srbiji i Novi Sad, i  u SK „Vojvodina“ drži desetodnevne treninge svih disciplina savatea: kombat, aso, kan, savate samoodbrana i savate forma. 

Tako je bio gost i poslednje nedelje priprema i pomogao takmičarima da se u što boljem svetlu predstave na predstojećem svetskom prvenstvu.

Kan de kombat je disciplina savatea koja se radi štapom i veoma je atraktivna i zanimljiva.

Takmičare će pratiti i sudije iz SK „Vojvodina“ Maja Odžić, glavni sudija Svetskog prvenstva i Aleksandra Odžić. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA