Najnovije

Kovač: Nikada nismo podržavali SNS!

Funkcioner HDZ-a Miro Kovač kaže da ta stranka nikada nije podržavala prijem Srpske napredne stranke u Evropsku narodnu partiju, ali je odbio da se izjasni kako će stranka reagovati kada to pitanje ponovo dođe na red, kao i kakav je njegov lični stav o tome.

Funkcioner HDZ-a Miro Kovač (Foto: Jutjub)

Gostujući u Dnevniku TV Nove, Kovač, koji je i odlazeći šef hrvatske diplomatije, na pitanje zašto je odložen prijem SNS-a u EPP, odgovorio je:
"“To morate pitati predsedništvo Evropske narodne partije. HDZ kao stranka do sada nije podržavala prijem Srpske napredne stranke kao posmatrača. Mi smo ozbiljna stranka, mi nismo kao gospodin (Zoran) Milanović koji je s gospođom (Vesnom) Pusić pre nekoliko godina prihvatio da Srbija bez ikakvih uslova počne pregovore u članstvu u EU"”.
Upitan hoće li HDZ dati saglasnost za ulazak SNS-a u EPP u novembru, Kovač je najpre pokušao da izvrda odgovor, ali na insistiranje novinara, rekao je:
"“Ne možemo o tome govoriti kada to nije na dnevnom redu. Rekao sam, do sada se HDZ za to nije zalagao. HDZ do sada nije bio za to"”. Na ponovno insistiranja novinara da kaže kakav je njegov stav po tom pitanju, Kovač je kazao: "”Jesam li vam jasno odgovorio, HDZ do sada nije bio za to”". Na uporno insistiranje novinara da kaže da li će HDZ dići ruku za prijem SNS u EPP kada to pitanje dođe na red, Kovač je rekao: “"Najpre mora biti na dnevnom redu, a ja lepo molim da isto tako pošštujete ššta je do sada rekao gospodin (Andrej) Plenković vrlo jasno. Mi do sada nismo bili za to….”.." Ivor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA