Najnovije

Admiral Gortni: Rusija nam šalje signale da je svetska sila

VAŠINGTON- Moskva neprekidno signalizira Vašingtonu da je Rusija svetska sila - izjavio je američki admiral Bil Gortni.
Admiral Gortni (Foto: Viipedija)

Admiral Gortni (Foto: Viipedija)

Komandant Severnoameričke komande vazdušno-kosmičke odbrane (NORAD) rekao je ovo u Kongresu SAD. Pri tom je ukazao da su ruski strateški bombarderi tokom 2014. leteli „izvan redovnih zona patroliranja“ više nego bilo koje druge godine od vremena završetka hladnog rata. Naglasio je da se broj takvih letova neprekidno povećava i da se ruski dalekoletni bombarderi pojavljuju u sve novim delovima sveta - „pored vazdušnih prostora Kanade i obala Aljaske, čak i u zoni La Manša“. Admiral Gortni je posebno apostrofirao: da se dva ruska ratna broda nalaze u neposrednoj blizini obala SAD - pored Kube i Venecuele. Prema njegovoj proceni, Rusija se umešala u ratna dejstva u Ukrajini zato što je već počela da realizuje svoju novu vojnu doktrinu.
Pročitajte još:Vođa noćnih vukova: Za Putina ću se baciti na mitraljesko gnezdoEvo šta je Ramzan Kadirov poručio Hirurgu, vođi Noćnih Vukova!
„Rusija ima mnogo borbeno sposobniju kompaktnu armiju nego što je to bila znatno brojnija armija Sovjetskog Saveza“ - rekao je kongresmenima Gortni. SSSR je imao armiju sa pet miliona ljudi, a Rusija - ni sa milion (plus oko dva miliona u rezervi). Amerikanci tvrde da je ruska armija danas uporediva sa njihovom, ali da je manja od ukupnih snaga NATO pakta. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA