Najnovije

SPREMNI ZA SVE: Ruska ratna mornarica dobija novo naoružanje i 100 aviona i helikoptera! (VIDEO)

Ratna mornarica Ruske Federacije 2017. godinu dočekuje spremna da odgovori na svaki izazov koji joj se može isprečiti u narednih godinu dana.

Ruska ratna mornarica (Foto: mill.ru)

Vojno-pomorska flota Ruske Federacije počela je da dobija višecevne raketne bacače "Zapad" i "Udav". NJihov proizvođač je poznata vojna fabrika Splav.
"Udav-1M je reaktivni raketni sistem namenjen zaštiti ratnih brodova. Zadatak mu je da skreće protivničke rakete i da ih uništava. U stanju je da pogađa i podmornice, a Zapad je protivpodmornički sistem za uništavanje neprijateljskih torpeda i podvodnih diverzanata. Domet mu je 4.300 metara", objasnio je direktor Splava Vladimir Lepin.
Istovremeno, komandant ruske pomorske avijacije general Igor Kožin objavio je da će jedinice pod njegovom komandom narednih godina dobiti oko 100 letelica. "Do 2020. godine dobićemo oko 100 novih aviona i helikoptera. Naša palubna lovačka avijacija dobiće MiG-29K i MiG-29KUB", otkrio je Kožin. Prema njegovim rečima, helikopterski vozni park upotpuniće najnoviji borbeni izviđačko-udarni palubni helikopteri Ka-52K "Katran". Kao i prethodna, i 2017. godina obećava da će biti puna noviteta u ruskoj vojsci. Jedan od njih je i novi laki mitraljez koji će uskoro zadužvati ruska pešadija, a o kome više možete da saznate OVDE. Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA